Menu
© SkySports.com
Nieuws

Chase Carey zegt dat hij hoopt op nieuwe teams in 2021

10 reacties | 2119x gelezen
19-11-2017 14:00

EvDelft | Chase Carey, de CEO van de Formule 1, heeft laten weten dat de nieuwe reglementen voor de motoren vanaf 2021 en de plannen om de kosten te reduceren, gestoeld zijn op het idee nieuwe teams aan te trekken.

Bron: AutoSport.com

Voorstellen voor simpeler motoren met meer gestandaardiseerde onderdelen zorgden voor kritiek van Ferrari en Mercedes toen die plannen bekend werden gemaakt, eerder deze maand. Carey is van mening dat Liberty Media de veranderingen moet doorvoeren om nieuwe teams aan te moedigen zich in te schrijven voor de Formule 1.

"Ik denk dat het heel belangrijk is, zodat we een zakenmodel kunnen maken voor de inkomsten van de teams dat veel beter is dan nu. Vandaag sprak ik met wat mensen die ik graag in de sport zou verwelkomen of die zelf graag in de Formule 1 actief willen zijn. Ze zeiden: 'Het zijn de kosten, die zijn te hoog. Of we moeten meer gedisciplineerd zijn in wat er wordt uitgegeven, of we rijden achteraan het veld rond. Als dat onze twee keuzes zijn, is dat niet aantrekkelijk'. Daarom doen we ons best de kosten te drukken en de motoren te vereenvoudigen. We willen verschillen houden tussen de onderlinge teams, want elke auto is uniek. Maar de competitie moet meer gebalanceerd zijn en de economie meer voorspelbar. Als we dat kunnen realiseren, zal dat ten goede komen van alle teams. Ik denk dat het ook meer interessant zal zijn voor nieuwe teams", aldus Carey.

"In het verleden was het een beetje ieder voor zich. Je kon liegen, bedriegen, stelen. Het was een beetje van '1 + 1 = 1½'. We willen strijd op de baan, we willen de juiste compromissen vinden. Maar we willen ook '1 + 1 = 3'. We hebben teams die bijna een half miljard uitgeven om twee auto's op de baan te krijgen. Als we de fans geen waar voor hun geld geven, zijn de andere teams zwaar in de problemen. We doen ons best met de kosten, motoren, ærodynamica en alles. We willen voor iedereen een unieke kans geven de competitie en de economie te verbeteren", aldus de Amerikaan.

"We willen dat alle teams hier geld kunnen verdienen en we willen dat wij daar ons deel uit krijgen. Het maakt het gezonder voor de teams en zeker meer aantrekkelijk voor nieuwe teams", besloot Carey.

Hij liet nog weten dat 2020, het jaar vóór het ingaan van de nieuwe motorreglementen ingaat, de laatste mogelijkheid is voor de Formule 1 om alles te zijn wat het zijn kan. Tevens zei hij dat het personeel dat achter is gebleven na het vertrek van Bernie Ecclestone, heeft geholpen de valkuilen die de Brit heeft achtergelaten aan te wijzen en te dichten.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;