Menu
© Red Bull
Nieuws

Red Bull wil af van drie motoren per seizoen, veto Ferrari

12 reacties | 2573x gelezen
19-11-2017 11:00

EvDelft | Red Bull heeft naar verluidt een nieuwe poging gedaan om te voorkomen dat er in 2018 maar drie motoren gebruikt mogen worden. Ferrari schijnt et voorstel niet te steunen.

Bron: PlanetF1.com

Volgens verschillende bronnen heeft Christian Horner - een felle tegenstander van de beslissing straffen uit te delen nadat de toegestane motoronderdelen zijn gebruikt - het onderwerp wederom ter berde gebracht bij de jongste vergadering van de Strategie Groep, tijdens de Grote Prijs van Brazilië. De drie motoren die volgend jaar gebruikt mogen worden is er één minder dan dit seizoen.

Horner hoopte dat hij van alle teams steun zou krijgen om zijn protest op gang te krijgen, maar Ferrari heeft het voorstel gedwarsboomd, omdat zij al veel geld, tijd en moeite hebben gestoken in de ontwikkeling van de motoren voor volgend seizoen.

Straffen op de startopstelling liggen al langer onder vuur. Het werd een probleem toen dit seizoen vier motoren gebruikt mochten worden en het idee is dat er volgend jaar alleen maar meer straffen worden uitgedeeld. Horner hoopte op de valreep nog dat elk team tegen het gebruik van drie motoren zou stemmen nadat alle teams wel problemen hebben gehad. Helaas bleek dat niet het geval.

Horner liet tijdens de Grote Prijs van Italië al weten: "Ik probeerde de reglementen voor volgend jaar aan te passen, eerder dit jaar al. Toen was er geen steun voor." En nu zei hij: "Ik hoopte dat er nu een andere uitkomst zou zijn, nu alle teams door hun onderdelen heen raken en straffen krijgen, aan het einde van het seizoen."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;