Menu
© Mercedes
Nieuws

Ross Brawn: "We kunnen zo niet verder"

0 reacties | 2368x gelezen
18-11-2017 14:00

EvDelft | Niki Lauda, voorzitter van Mercedes, zegt dat zijn team niet de intentie heeft Ferrari te vergezellen in haar dreigement de Formule 1 te verlaten als de huidige plannen voor het motorreglement doorgang vinden.

Bron: AutoWeek.com

"Dat is onzin", aldus de drievoudig wereldkampioen.

Het is echter wel duidelijk dat Mercedes, Ferrari en Renault totaal niet blij zijn met de plannen van Liberty Media om vanaf 2021 compleet nieuwe motoren voor te stellen.

Cyril Abiteboul, van Renault, liet weten: "We willen eerst weten wat het totaal plaatje wordt en waar de Formule 1 zich in 2021 zal bevinden."

De autofabrikanten maken zich ook zorgen over het voorgestelde budgetplafond. Sommigen vragen zich af of Liberty Media, die de eigenaar is van de commerciële rechten van de Formule 1, wel in de schoenen mag staan van de FIA, die de reglementen maakt. Ross Brawn had daar een duidelijk antwoord op: "Waarom? Omdat de reglementen bepalen hoe groot het commerciële succes is van de sport."

Brawn denkt dat de huidige dure, ingewikkelde en stille motoren simpelweg het verkeerde product zijn om mee te racen. Hij zegt dat als de motoronderdelen goedkoper zijn, impopulaire regeltjes als straffen op de startopstelling kunnen komen te vervallen.

Brawn: "Als een gestandaardiseerde turbo van de plank kan worden gepakt en maar € 3.000 kost, maakt het niet uit hoeveel je er in een jaar gebruikt."

Ook de accu's zouden gestandaardiseerd kunnen worden, tot groot genoegen van Renault. "Daar hebben wij geen problemen mee. Renault bouwt motoren, geen accu's", aldus Abiteboul.

Ondanks de tegenstand van de motorleveranciers en teams op bepaalde vlakken, is Brawn van mening dat er veranderingen moeten worden doorgevoerd: "We kunnen zo niet doorgaan. Wat gebeurt er als we één of twee van de huidige constructeurs verliezen als hun resultaten niet verbeteren?"

Tevens bood de Brit zijn verontschuldigingen aan aan Ferrari en Mercedes dat hij hen verontwaardigd had gemaakt met de voorstellen, maar hij liet weten dat er 12 maanden van onderhandelingen aankomen met Liberty Media. Red Bull en Haas staan vooralsnog niet afwijzend tegenover de plannen van de eigenaar van de sport.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;