Menu
© Red Bull
Nieuws

Gebrek aan reserveonderdelen bij Renault nadelig voor Red Bull

1 reactie | 2262x gelezen
18-11-2017 13:00

EvDelft | Red Bull en Toro Rosso gaan naar Abu Dhabi in de hoop dat het tekort aan onderdelen van de motoren van Renault hen niet zal opbreken.

Bron: F1i.com

De motoren van Renault zijn de laatste tijd opvallend vaak stuk gegaan en de motorleverancier heeft laten weten dat de nieuwe onderdelen niet zomaar gemaakt zijn. De motoren van Red Bull waren tijdens de Grote Prijs van Brazilië teruggeschroefd om te voorkomen dat deze stuk zouden gaan. Max Verstappen was daar niet blij mee nadat hij in Mexico nog naar de overwinning wist te rijden.

Christian Horner, de teambaas van Red Bull, liet weten: "We zijn blij dat de motoren in Brazilië heel gebleven zijn.'

Op de vraag wat er gebeurt als er tijdens de vrije training in Abu Dhabi een motor stuk gaat, liet hij weten: "We willen niet dat dat gebeurt. Het zou een heel duur grapje zijn om daar achter te komen."

Horner maakte verder nog duidelijk dat hij de monteurs van Renault, die de laatste paar races aan de motoren hebben gewerkt, niet beschuldigt van de problemen met de krachtbronnen: "Wat de monteurs van Renault hebben gedaan, is een klein wonder. Al weken proberen ze oude onderdelen aan het werk te krijgen door ze samen te stellen uit verschillende andere onderdelen."

Toro Rosso had meer last van de problemen bij Renault waardoor de spanning tussen het team uit Faenza en de mannen uit Virý behoorlijk hoog opliepen. Helmut Marko sprak uit naam van beide teams van de energiedrankjesgigant en liet weten: "Natuurlijk is dit niet bevredigend. Ze hebben het probleem niet opgelost en de onderdelen zijn ook op. Helaas werd Toro Rosso zwaarder geraakt dan de andere teams en daarom liepen de emoties zo hoog op."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Speedster
Bronze Member

Zaols Max bij de razende reporter Plooij al zei....liver met vuurwerk uitvallen dan door de aoftware. Vind ik een 'like'!!

0 18-11-2017 17:24:00
;