Menu
© Williams
Achtergrond

Wat is het World Motor Sport Council nou eigenlijk?

11 reacties | 6305x gelezen
17-11-2017 22:00

EvDelft | Het World Motor Sport Council, het WMSC, is verantwoordelijk voor alle aspecten binnen de internationale motorsport. Het komt minimaal vier keer per jaar bijeen om te beslissen over reglementen, veiligheid en ontwikkeling van de motorsport op elk niveau, van karting tot de Formule 1.

Bron: FIA.com

Het WMSC bestaat uit de presedent van de FIA, de vervangend president van Sport, 7 vice-presidenten, 14 titulaire leden en 4 leden-door-recht. Allen, met uitzondering van de leden-door-recht en de president van de FIA, moeten bij ten minste één evenement per jaar aanwezig zijn en ze moeten van verschillende nationaliteiten zijn.

De leden-door-recht zijn de president van de Internationale Kart Commissie, de vertegenwoordiger van de promotor van het Formule 1 wereldkampioenschap, de president van de constructeurscommissie van de FIA en de president van de coureurscommissie van de FIA.

Het WMSC heeft als prioriteit de veiligheid te verbeteren en de sporten te houden aan de milieu-eisen in elk land voor elke vorm van motorsport. Het neemt reglementen aan van de verschillende series en houdt de wortels van de motorsport in de gaten, vooral in de jonge en ontwikkelende landen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;