Menu
© Toro Rosso
Nieuws

Toro Rosso moest reageren op kritiek Renault

1 reactie | 1239x gelezen
17-11-2017 07:00

EvDelft | Franz Tost, de teambaas van Toro Rosso, vond dat hij zijn team moest verdedigen nadat Renault suggereerde dat het team zelf verantwoordelijk was voor de problemen met de krachtbronnen.

Bron: MotorSport.com

Cyril Abiteboul liet in Brazilië weten dat er nooit toeval bestaat in de Formule 1. Toro Rosso ontkende daarop dat het schuldig is aan de falende motoren. Daarbij suggereerde Tost dat Renault, op jacht naar de zesde plek in het kampioenschap voor constructeurs, een rol heeft gespeeld in de falende motoren. En die zesde plek wordt momenteel bezet door Toro Rosso. Echter, die uitspraak wekte de woede van Renault weer op. En daar reageerde Helmut Marko dan weer op.

Tost: "Ik had het idee dat ik moest reageren. Weet je, als mijn team wordt bekritiseerd, en als ik voel dat dat niet terecht is, moeten we een verklaring uit doen gaan. En dat is wat er is gebeurd. Of het op de juiste manier is gedaan, is een andere vraag. We hebben slechts ons standpunt verduidelijkt. We hebben daarna niets meer gehoord, dus ik denk dat de ruzie voorbij is."

Renault wist in Brazilië één puntje te scoren, met Nico Hülkenberg, dus Toro Rosso heeft nog een voorsprong van vier punten op Renault in het kampioenschap voor constructeurs, en zes op Haas. Tost liet weten dat het terugvallen naar de achtste plek het team ongeveer € 6.500.000 kost aan prijzengeld, dus dat de laatste race in Abu Dhabi erg belangrijk is.

"Het is erg stressvol. We zullen als team ons zo goed mogelijk voorbereiden met zoveel mogelijk betrouwbare onderdelen. Maar wat betreft de motor hebben we niets onder controle, dat wordt voor ons besloten", aldus Tost.

Helmut Marko, de adviseur van beide teams van Red Bull, liet weten: "Het is zeker niet bevredigend. Renault heeft de problemen niet opgelost en bovendien zijn ze door hun reserveonderdelen heen. De situatie blijft zoals het is. Helaas was Toro Rosso meer geraakt dan de andere teams, en daarom liepen de emoties hoog op. We hebben erover gesproken, een verklaring uit doen gaan, en alles is oké. We hebben een kleine voorsprong op Renault in het kampioenschap voor constructeurs, maar de strijd is hevig."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Als TR door motorproblemen die 6e plek kwijt raakt aan renault, zou het wel heel zuur zijn, zeker omdat ze hun beste rijder (SAI) aan hun hebben uitgeleend. Gaat heel close worden (want renualt is op dit moment gewoon sneller dan TR), maar ik denk dat TR net die plek gaat houden. Voornamelijk door de grote verschillen met de top 4, de eerste 8 plaatsen al vergeven zijn, dus er zijn niet zo heel veel punten te verdienen, tenzij het ene zotte regenrace met veel uitvallers is, maar dat kan je wel vergeten in Abu Dhabi. voor Renault om nog 6e te worden, moeten ze niet 4, maar 5 punten meer halen dan TR (TR heeft bij gelijke punten het voordeel door die 4e plek van sainz in singapore). Het kan nog wel, maar ik ga er vanuit dat dat net niet gaat lukken. Zowel, dan zal TR wel heel erg achter hun eigen oren krabben dat ze Sainz zo vroeg hebben laten gaan..

0 17-11-2017 11:09:15
;