Menu
© Pirelli
Nieuws

Pirelli laatste slachtoffer geweld in São Paulo

0 reacties | 721x gelezen
14-11-2017 20:00

EvDelft | Minder dan 48 uur nadat teamleden van Mercedes onder dreiging van vuurwapens van hun kostbaarheden zijn beroofd, werd een auto met medewerkers van Pirelli - bandenmonteurs - beroofd.

Bron: Independent.co.uk

Het was de vijfde overval tijdens het weekeinde van de Grote Prijs van Brazilië en de race wordt in twijfel getrokken voor de toekomst. De dieven dwongen de auto tot stoppen. De inzittenden kwamen er zonder kleerscheuren vanaf.

Zoals gezegd wordt de toekomst van de Grote Prijs van Brazilië ernstig in twijfel getrokken. Voorafgaand aan deze overval werden leden van Mercedes, Sauber, Williams en de FIA al beroofd.

Lewis Hamilton liet weten: "Het frustrerende is dat ik nu 10 jaar in de Formule 1 rijd en elk jaar gebeurt dit wel minimaal één keer. Het wordt niet minder. Het is een groot probleem en ik geloof best dat de overheid de criminaliteit bestrijdt, maar op dit weekeinde moeten er speciale protocollen zijn die de mensen beschermen."

"In Mexico hadden we extra bescherming, maar hier kregen we dat niet. Ik hoop dat er nu eindelijk wat gaat gebeuren. Ik denk dat dit voor iedereen in het paddock gaat gelden. Het is deels de verantwoordelijkheid van de Formule 1, maar de mensen aan de top moeten zorgen dat wij veilig zijn. Het is niet goed dat de hoge heren bescherming krijgen en wij zelf onze bescherming moeten inhuren. Je moet voor je gasten zorgen."

Liberty Media heeft nog niet gereageerd.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;