Menu
© Red Bull
Video

GP Brazilië: feitjes en weetjes

10 reacties | 2592x gelezen
09-11-2017 07:54

EvDelft | Er is niet veel meer om voor te strijden in het kampioenschap. De eerste vier plaatsen bij de constructeurs zijn veilig en ook bij de coureurs in de top tien kan niet veel meer veranderen. Maar dat wil niet zeggen dat de Grote Prijs van Brazilië op voorhand saai zal worden.

Bron: AutoWeek.com

Lewis Hamilton is al kampioen. Hoewel zijn status als één van de beste coureurs aller tijden door niet iedereen wordt aangenomen, hoofdzakelijk vanwege wat Lewis naast de baan doet en zijn houding, blijft buiten kijf dat hij een goed coureur is.

Sebastian Vettel vindt zichzelf nu terug in een strijd om de tweede plek in het kampioenschap, welke hij moet uitvechten met Valtteri Bottas, de andere coureur bij Mercedes. Het zou voor hem een schande zijn als hij die tweede plek moet opgeven.

Felipe Massa heeft laten weten terug te treden uit de Formule 1.

Vorig jaar regende het behoorlijk op de zondag, wat voor een mooie race zorgde.

De fans van Force India kunnen zich opmaken voor een leuke strijd tussen beide coureurs, die elkaar weer mogen bestrijden op de baan. Esteban Ocon en Sergio Pérez mogen elkaar weer van de baan rijden. Deze beslissing is genomen omdat de vierde plek bij de constructeurs voor Force India veilig is. Ferrari staat tweede, vóór Red Bull en achter Mercedes.

Bovendien zal het team George Russell laten rijden in de eerste vrije training. De 19 jaar oude Brit komt uit het opleidingsprogramma van Mercedes en de stap omhoog betekent dat hij wellicht volgend jaar reservecoureur zal worden voor Force India.

De Grote Prijs van Brazilië in cijfers
1'11"473 
De snelste ronde ooit op het circuit Interlagos (Juan Pablo Montoya, 2004)
4.313 
De lengte van het circuit Interlagos in kilometers

Het aantal overwinningen van Alain Prost in Brazilië (1982, 1984, 1985, 1987, 1988 en 1990)
12 
Het aantal overwinningen van McLaren in Brazilië
43 
Het hoogteverschil in meters tussen het hoogste en laagste punt van het circuit
44 
Het aantal races in het wereldkampioenschap,gehouden in Brazilië
71  Het aantal ronden van de race in 2017
1973 
Het eerste jaar van de Grote Prijs vanBrazilië voor het wereldkampioenschap


Vorig jaar.
De overwinning van Lewis Hamilton betekende dat de strijd om de titel tussen hem en Nico Rosberg in Abu Dhabi, tijdens de laatste race van het seizoen, beslist zou worden. Maar de aandacht ging uit naar Max Verstappen, die derde werd na een hele serie geweldige inhaalacties en nadat hij zijn auto op spectaculaire wijze uit de muur wist te houden.

De race werd verschillende keren stilgelegd, Romain Grosjean schrijf zijn wagen af nog voordat de race begon, en de omstandigheden waren vreselijk.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;