Menu
© Force India
Nieuws

Sean Bratches zegt dat Liberty Media geen standaard onderdelen wil in F1

10 reacties | 2102x gelezen
08-11-2017 16:00

EvDelft | Liberty Media wil graag het verschil tussen de topteams en het middenveld verkleinen, maar ze zullen niet zó ver gaan om standaard onderdelen in de Formule 1 te introduceren.

Bron: Racer.com

Sean Bratches, de commercieel directeur van de FOM, zegt dat de plannen voor een budgetplafond nog steeds onderzocht worden, maar dat er iets moet worden gedaan om de races minder voorspelbaar te maken.

Slechts drie teams hebben races weten te winnen sinds 2014, en alleen Mercedes heeft sinds die tijd alle acht de wereldtitels weten te behalen (vier bij de coureurs en vier bij de constructeurs). Bratches en Liberty hopen dat een kleiner budget voor de grote teams aan kop de teams in het middenveld de gelegenheid geeft tijd goed te maken en in te lopen.

"De Formule 1 is alles behalve onvoorspelbaar. Het is voorafgaand aan de race al met redelijke zekerheid te zeggen wie op het podium komt en wie wint. We willen echter de sport niet vermaken tot een eenheidsworst. We willen de verschillende teams behouden; die mogen zelf dingen uitvinden en uitproberen. En de slimste teams kunnen dan winnen. We proberen niet een sport te creëren waarbij iedereen dezelfde auto, dezelfde motor of dezelfde kleurstelling heeft. Dat is niet wat we in de Formule 1 moeten willen. We willen alleen dat de kop van het veld minder ver vóór ligt op de rest van de teams", aldus Bratches.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;