Menu
© DamnGeeky.com
Achtergrond

Zelfgebouwde 'Formule 1'-auto mag eindelijk de openbare weg op

15 reacties | 8797x gelezen
07-11-2017 18:00

EvDelft | Vier jaar geleden legde Miso Kuzmanovic de laatste hand aan zijn eigen Formule 1-auto. De monteur en Formule 1-fan heeft er veel werk in gestopt, dat bekroond werd met het verkrijgen van een kenteken.

Bron: AOL.co.uk

De Servische autoriteiten hebben Kuzmanovic eindelijk toestemming gegeven de auto te mogen rijden op de openbare weg. De monteur kreeg het idee van het zelf bouwen van een op een Formule 1-auto lijkende wagen toen de Formule 1 zijn stad Belgrado aandeed om de sport te promoten. Hij werd direct verliefd op het geluid en uiterlijk van de wagens en begon aan het ontwerpen en bouwen van een eigen wagen.

Zijn veelbesproken auto in Formule 1-stijl is zeker geen betrouwbare replica. Om te beginnen is het een tweezitter en het heeft een stereoinstallatie. Zaken die in een echte racewagen natuurlijk niet te vinden zijn. En niet alleen dat, maar hij heeft een 2-liter motor in de wagen ingebouwd, die een topsnelheid heeft van 188 kilometer per uur. Niet een snelheid waarmee je een raceauto bijhoudt.

Aan de andere kant kostte de wagen hem maar € 25.000 euro en in vergelijking met de miljoenen die een echter Formule 1-auto kost, is dat een schijntje.

Nu de auto van Kuzmanovic legaal is, wil hij andere auto's gaan ontwerpen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;