Menu
© GPF1
Nieuws

Charlie Whiting wil geen vaste stewards in de Formule 1

2 reacties | 1737x gelezen
07-11-2017 12:00

EvDelft | Charlie Whiting, de racedirecteur van de Formule 1, heeft dit jaar al heel wat controverse over zich heen gekregen.

Bron: AutoWeek.com

Günther Steiner heeft naar aanleiding van tegenstrijdige straffen aangegeven dat hij graag ziet dat de Formule 1 overstapt naar een vast panel van stewards, die elke race van het seizoen aanwezig zijn. Op dit moment zijn de stewards die beslissen of een coureur over het randje is gegaan of niet, elke race een andere samenstelling van drie personen. Volgens de teambaas van Haas draagt dat bij aan de controverse.

Steiner: "Elke race worden de beslissingen op een andere manier gemaakt. Soms doet het ons als kleine teams meer pijn. Volgens mij is het het beste om een vast panel te hebben die daadwerkelijk verstand van zaken hebben."

Tevens liet hij weten dat hij erover heeft gesproken met Charlie Whiting. Echter, die vindt een verandering niet nodig.

Whiting: "We hebben het hier altijd over. Ik denk dat het benoemen van vier permanente stewards voor een heel jaar alleen maar meer vragen zal oproepen. Ik wil op dit moment niet in detail treden, maar ik ben van mening dat wat we nu doen een betere oplossing is."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

cajos
Bronze Member

" ik ben van mening dat wat we nu doen een betere oplossing is "
Ja dat komt zeker beter uit voor Ferrari .!!!

0 07-11-2017 12:50:25
Sicko
Gold Member

Ga met pensioen Whiting. Je bent van de ouwe meuk die maar op hun stoeltjes blijven plakken en tegen elke verandering zijn. Ga weg, er zijn zat anderen die op een startknop kunnen drukken.

"...wat we nu doen een betere oplossing is"? Hoezó oplossing. Hij lost helemaal niets op.

0 07-11-2017 18:04:28
;