Menu
© McLaren
Nieuws

Lando Norris vervangt Jenson Button als reservecoureur bij McLaren

4 reacties | 1619x gelezen
07-11-2017 08:00

EvDelft | Lando Norris, kampioen in de GP3 van 2017, zal volgend jaar officieel de testcoureur worden van McLaren. De 17 jaar oude Brit zit in het opleidingsprogramma van McLaren sinds dit jaar en is succesvol gebleken.

Bron: TheDrive.com

Hij zal in het team worden opgenomen en met name testwerk doen in de simulator en op de baan. Bovendien zal hij bij de races aanwezig zijn naast de vaste coureurs Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne.

Norris maakte zijn baandebuut bij het team in juli, op de Hungaroring. Sinds die tijd is zijn relatie met het team versterkt en het behalen van de titel in de Formule 3 helpt daar zeker bij.

Lando hoopt uiteindelijk, wanneer één van de twee huidige coureurs bij het team weggaat, zijn racedebuut te mogen maken voor McLaren. Bovendien zal Norris in januari samen met Fernando Alonso de 24 uur van Daytona rijden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Goede keuze, heel veel potentie deze jongen, ook dik onderstreept door zijn fantastische test resultaten tijdens de rookie test dagen.

Waarschijnlijk wel een tegenvaller voor Nyck de Vries, die toch al een paar jaar ''troonopvolger' was, maar zich duidelijk niet ver genoeg heeft door ontwikkeld en gewoon te weinig echte indruk gemaakt heeft in zijn andere raceklasses om echt nog als super talent gezien te worden. Die kan F1 nu wel vergeten vrees ik voor hem.

Harde wereld de F1, maar ik gun Lando deze mogelijkheid van harte. het is belangrijk dat we zo veel mogelijk goed rauw talent in de F! krijgen, en Lando is daar zeker een van (samen met Clerc, Ocon, max etc)

0 07-11-2017 09:23:23
Nafta
Senior Member

Hemeltje...ziet eruit alsof ie net zindelijk is...Wordt je als iets oudere coureur, zoals Nyck de Vries die je memoreerde, ook niet blij van...

1 07-11-2017 11:04:19
Misjab
Gold Member

Maar hij is wel heel snel.... En Max zag er noiet veel jonger uit toen hij zijn eerste F1 tests deed

07-11-2017 11:51:37
Sicko
Gold Member

Het werkelijke grote nieuws hierachter is, dat de ouwe Button eindelijk plaats heeft gemaakt. Ik verwacht dat Alonso nog een jaartje mee hobbelt en dan mag ook hij van mij er uit stappen. Kan Norris VanDoorne zijn hielen laten zien.

0 07-11-2017 16:42:54
;