Menu
© Toro Rosso
Achtergrond

Waar het fout ging voor Daniil Kvyat en Red Bull (deel 3/3)

2 reacties | 5758x gelezen
08-11-2017 00:01

EvDelft | Het verlies van vertrouwen van Red Bull in Daniil Kvyat en de recente aankondiging dat Red Bull zich niet meer met zijn carrière zal bemoeien (lees: hij is ontslagen) heeft een samenwerking van zeven jaar beëindigd. De laatste 18 maanden waren nogal turbulent en markeerde de teloorgang van de Rus, die van topscorer bij Red Bull verwerd tot verschoppeling.

Bron: ESPN.co.uk

Het einde in zicht.
Hoewel Kvyat zich naar buiten toe groot hield, begonnen de eerste scheurtjes in de tweede helft van 2016 zich af te tekenen. Daniil was gedeprimeerd na een slechte kwalificatie voor de Grote Prijs van Duitsland en liet weten dat er maar geen einde leek te komen aan zijn slechte prestaties. En het ging in 2017 niet beter. Hij kon nog altijd niet zichzelf verheffen boven de aanrijdingen in de eerste ronde. Het leek soms wel of hij een ongelukkenmagneet was. Het ergste was het in Silverstone, waarbij Kvyat zijn teamgenoot Carlos Sainz uit de race reed.

Ondanks dat, liet Christian Horner weten dat de Rus in 2018 waarschijnlijk voor Toro Rosso zou blijven rijden. Dat is, zoveel is nu duidelijk, heel anders gelopen. Hij heeft het einde van het seizoen niet eens gehaald. De druppel die de emmer deed overlopen bleek zijn eenzijdige ongeluk te zijn tijdens de Grote Prijs van Singapore, toen hij zichzelf uit de race reed. Voor Maleisië en Japan werd hij vervangen door Pierre Gasly. Gasly werd in Amerika vervangen door Brendon Hartley, omdat hijzelf in de Super Formula de finalerace zou rijden. Carlos Sainz was inmiddels naar Renault gegaan, en zo werd Kvyat de vervanger van zijn eigen teamgenoot.

Ondanks de sterke prestatie op Austin - zoals gezegd werd hij tiende - moest hij in Mexico zijn stoeltje weer afstaan, aan zijn teamgenoot van zijn laatste race: Brendon Hartley. Red Bull deed een persbericht uitgaan van slechts 25 woorden, waarin niet eens Kvyat bij naam werd genoemd, waarmee duidelijk werd dat Red Bull de banden met de Rus voorgoed had doorgesneden. Marko liet weten dat ze het vertrouwen in Daniil verloren hadden.

Het zijn nu Gasly en Hartley die waarschijnlijk in 2018 voor Toro Rosso rijden, omdat Kvyat aan de kant is gezet en Sainz voor Renault rijdt. De enige strohalm die de ooit veelbelovende Rus nog heeft, is Williams. Maar gezien de flinke lijst met mogelijke kandidaten, is de kans klein dat we Kvyat volgend jaar in de Formule 1 terug zullen zien.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bvonk
Moderator

Ben nooit onder de indruk geweest van Kvyat maar is allemaal wel erg vervelend gelopen voor hem. Hopelijk vind hij zijn plekje buiten de Formule 1.

1 08-11-2017 02:28:32
michaelwets85
Rookie

Kvyat wist wat van hem verwacht werd, maar heeft dit niet echt waar weten te maken. Eindconclusie, hij is gewoon te licht bevonden voor de F1. En dat pas na 4 jaar F1. Me dunkt, hij heeft genoeg kansen gehad van Marko. Dus echt medelijden met hem heb ik niet.

08-11-2017 07:39:23
;