Menu
©
Achtergrond

Waar het fout ging voor Daniil Kvyat en Red Bull (deel 2/3)

0 reacties | 5747x gelezen
07-11-2017 00:01

EvDelft | Het verlies van vertrouwen van Red Bull in Daniil Kvyat en de recente aankondiging dat Red Bull zich niet meer met zijn carrière zal bemoeien (lees: hij is ontslagen) heeft een samenwerking van zeven jaar beëindigd. De laatste 18 maanden waren nogal turbulent en markeerde de teloorgang van de Rus, die van topscorer bij Red Bull verwerd tot verschoppeling.

Bron: ESPN.co.uk

Game of Thrones.
En zo zat in de race daarna, de Grote Prijs van Spanje, Max in de auto van Daniil, en andersom. Verstappen wist meteen zijn eerste race voor Red Bull te winnen. Daniil liet later weten dat het nieuws dat hij naar Toro Rosso werd gedegradeerd - een nieuw hoofdstuk van hoe hard Red Bull is voor haar coureurs - te horen kreeg toen hij Game of Thrones zat te kijken. Marko zei dat het voor de bestwil was voor Daniil: om hem uit de vuurlinie te halen en opnieuw vertrouwen te geven in zichzelf.

Ongetwijfeld zal Marko het goed bedoeld hebben, maar het moet voor Daniil hard zijn aangekomen dat de auto waarin hij de vorige race nog reed, als eerste over de streep kwam. Met Max Verstappen achter het stuur. Kvyat liet dan ook weten dat hij net zo goed die race had kunnen winnen als hij in die wagen had gezeten.

En het ging voor Daniil ook niet goed bij Toro Rosso, in 2016. Het kostte hem een half seizoen zijn draai weer te vinden. Dat zal gedeeltelijk gekomen zijn omdat hij een nieuwe race-ingenieur had gekregen. Een sterke relatie met die persoon is een element voor groot zelfvertrouwen voor een coureur. Beiden moeten goed en nauw samenwerken om de best mogelijke auto op het asfalt zien te krijgen.

Pierre Hamelin, die in 2014 de prestaties monitorde voor Kvyat, werd in 2016 zijn race-ingenieur. De beste prestaties van 2014 voor de Rus kwamen in samenwerking met Marco Matassa. In 2017, tijdens de Grote Prijs van Amerika, waar Kvyat tijdens zijn - voorlopig? - laatste race tiende werd, werkte hij weer samen met Matassa. Het was de eerste keer in tien races tijd dat hij in de punten kwam, overigens.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;