Menu
© Ferrari
Nieuws

Sergio Marchionne: "Pijnlijke fouten legden onze zwakke punten bloot"

6 reacties | 1564x gelezen
04-11-2017 17:00

EvDelft | Sergio Marchionne, de president van Ferrari, zegt dat de manier waarop zijn team dit jaar het kampioenschap in de Formule 1 kwijtspeelde, erg pijnlijk was, maar dat hij denkt dat dit een waardevolle les is geweest die de tekortkomingen blootlegde.

Bron: MotorSport.com

Het seizoen voor Ferrari begon sterk en in de eerste helft van het seizoen leidde Ferrari het kampioenschap bij de coureurs. Na de aanrijding van Sebastian Vettel in Singapore, raakte het team in een vrije val, met motorproblemen in Maleisië en Japan. De titel werd in het voordeel van Mercedes en Lewis Hamilton beslecht in Mexico. De titel bij de constructeurs zelfs al in Austin, een week eerder.

Tijdens een vergadering van aandeelhouders, liet Marchionne weten dat het kwijtspelen van het kampioenschap Ferrari tientallen miljoenen dollars gaat kosten, maar hij zegt ook dat het team zichzelf de schuld moet geven voor alles wat verkeerd is gegaan.

Marchionne: "Ik geloof niet in pech. Wat er fout is gegaan, is duidelijk een reflectie van de manier waarop het bedrijf wordt geleid. Het was een combinatie, vooral in de tweede helft van het seizoen, tussen mechanische problemen en fouten... van een coureur."

"Ik denk dat we veel geleerd hebben en het is een pijnlijke manier geweest om het te leren. Ik denk dat de tweede helft van het seizoen wat stucturele zwakke punten bloot heeft gelegd op hoe we de zaken doen. We moeten ons dus bijeen pakken en het in 2018 beter doen", aldus Marchionne.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

f1stevie
Silver Member

ik denk dat Ferrari wel goed genoeg was om de titel te pakken... maar in mij ogen hebben de rijders het zelf verkl**t ....
Kimi geeft ondermaats gepresteerd, hij geeft nooit een vuist kunnen maken... niet in de kwali en niet in de race, wat Vettel wel kon, maar Vettel geeft het dan verkl**t met onnozele acties en onnodige uitvalbeurten.
kijk ik heb er niet op tegen dat die mannen hopen poen scheppen, maar een systeem van loon naar werk zou een groot verschil kunnen maken

5 04-11-2017 18:00:12
bvonk
Moderator

Heeft inderdaad meegespeeld maar of het zonder deze dingen echt anders was gegaan zullen we nooit helemaal weten, waarschijnlijk hadden ze wel langer mee kunnen doen.

Mercedes begon ook redelijk zwak aan het jaar, de wagen was erg onvoorspelbaar en dat hebben ze nu wel wat beter onder controle.

04-11-2017 18:06:57

Nou, als Vettel in Singapore niet was uitgevallen, had hij 25 punten meer gehad (ik ga uit van de overwinning) en Hamilton was waarschijnlijk hoogstens derde geworden, dus 10 punten minder dan nu. Dan was het kampioenschap nog niet beslist geweest... Dan was het 323 voor Hamilton en 302 voor Vettel geweest... Zelfs als Hamilton in Singapore tweede was geworden, was het 328 om 302 geweest...

04-11-2017 18:10:10
Sicko
Gold Member

Toe even EvDelft "als Vettel in Singapore niet was uitgevallen"? Door zijn idiote rijgedrag heeft hij in Singapore 4 wagens inclusief zijn eigen wagen geelimineerd.

In Mexico weer dat idiote gedrag waarbij hij kompleet onnodig tegen Verstappen en Hamilton aan reed.

Als je als rijder (Vettel) bij zo'n Italiaans team (Ferrari) zit, heb je helemaal geen tegenstand nodig. Ze zorgen daar zelf wel voor, hebben ze niemand anders voor nodig.

05-11-2017 09:33:39

Dat weet ik, Sicko. Ik bedoel ook alleen maar te zeggen dat Vettel het - in elk geval gedeeltelijk - aan zichzelf te danken heeft dat hij dit jaar geen kampioen is geworden. Als hij zich zou kunnen beheersen, zoals van een coureur verwacht wordt dat hij zaken goed kan inschatten, dan was het heel anders gelopen. Hij lijkt af en toe meer op een heethoofdige Zuid-Amerikaan dan op een koele Duitser...

05-11-2017 10:25:20
Speedster
Bronze Member

@sicko

In mexico heeft m.i. geen rijder voorin een fout gemaakt. Dat was/is racen zoals we willen zien. Toeval wil dat beide koplopers tijdverlies lijden door schade en punten verliezen. Maar niemand zat fout.

05-11-2017 11:00:28
;