Menu
© Ferrari
Nieuws

Ferrari overweegt gebruik veto over nieuw motorenreglement 2021

16 reacties | 2853x gelezen
04-11-2017 15:00

EvDelft | Ferrari heeft laten weten dat het er niet voor zal schromen eventueel haar controversiële recht op het uitspreken van een veto te gebruiken over de nieuwe reglementen voor de motoren voor 2021.

Bron: PaddockTalk.com

Het lijkt erop dat behalve Ferrari, ook Mercedes en Renault niet blij zijn met de nieuwe grote wijzigingen in het motorreglement dat Liberty Media voorstelt. Christian Horner, de teambaas van Red Bull, heeft de twee topteams (Mercedes en Ferrari, red.) ervan beschuldigd Red Bull ervan te weerhouden goede motoren te krijgen.

Maurizio Arrivabene, de teambaas van Ferrari, reageerde daarop: "Op de één of andere manier vindt Christian altijd dat wij Red Bull tegenwerken."

De Italiaan zegt dat Mercedes en Ferrari alle recht hebben zich te verzetten tegen de nieuwe motorreglementen, dat het voor hen 'zaken' zijn. Hij wil dan ook graag na 2020 dezelfde motoren houden die er nu zijn.

"Het is niet belangrijk of Ferrari of Mercedes hier of daar iets tegenhouden. Normaal gesproken hebben we de simpele vraag: 'Wat en hoe?' Ferrari en Mercedes zijn niet degenen die de show organiseren, maar we zijn wel degenen die de mensen in de fabrieken aan het werk houden. Op een gegeven moment zouden wij zelfs ons recht om een veto uit te spreken over de nieuwe reglementen kunnen gaan gebruiken", aldus Arrivabene.

"Er zijn mensen die serieus zijn, en er zijn mensen die goede ideeën hebben. Er zijn mensen die weten waar ze het over hebben. Als alles goed gaat, hoeven we ons vetorecht niet te gebruiken", besloot de teambaas.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;