Menu
© McLaren
Nieuws

McLaren verbaasd door plotseling betere resultaten

9 reacties | 2509x gelezen
04-11-2017 11:00

EvDelft | Éric Boullier, de teambaas van McLaren, laat weten dat de nieuwste ærodynamische onderdelen meer voordeel hebben opgeleverd in Mexico dan werd verwacht.

Bron: F1i.com

McLaren had in Austin een nieuwe voorvleugel geïntroduceerd op de auto van Fernando Alonso, die daar heel erg tevreden mee was. Ook in Mexico deed die voorvleugel het uitstekend. De Spanjaard herhaalde zijn woorden dat de MCL32 'het beste chassis in het veld' is. Boullier ontkende dat niet, maar liet ook weten dat de progressie die geboekt is groter is dan verwacht.

"Laten we zeggen dat we het een beetje beter deden dan verwacht. Het was een verrassing. We verwachtten niet zó competitief te zijn, maar als je alles apart bekijkt, lijkt het erop dat de nieuwe ærodynamica op de auto van Fernando beter werkte dan verwacht. Hopelijk hebben we die onderdelen voor Stoffel Vandoorne in Brazilië ook klaarliggen. Bovendien zal het een mooie referentie zijn, want deze onderdelen zijn voor de auto van 2018, dus het is goed te weten hoe die presteren", aldus de teambaas.

Tevens was hij blij te horen dat Alonso tevreden is met de wagen. Echter, de Fransman zal niet zeggen dat de McLaren het beste chassis van het veld heeft: "Ik denk dat dat elke race anders is. De auto heeft bepaalde karakteristieken en die zijn anders dan bijvoorbeeld die van Red Bull. We weten dus wat onze zwakte is ten opzichte van Red Bull. Ik weet vrijwel zeker dat zij dat ook van ons weten. Dat betekent dat we nog heel wat werk te verzetten hebben, maar dat is niet erg."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;