Menu
© ThisIsF1.com
Nieuws

Alain Prost vindt zeven titels voor Lewis Hamilton te belachelijk om over te praten

2 reacties | 1618x gelezen
03-11-2017 11:00

EvDelft | Alain Prost zegt dat het geen zin heeft je af te vragen of Lewis Hamilton ooit de zeven wereldtitels van Michael Schumacher zal evenaren in de Formule 1.

Bron: F1i.com

Afgelopen zondag wist Hamilton zijn vierde kampioenschap veilig te stellen in Mexico, waarmee hij nu gelijk staat aan Alain Prost en Sebastian Vettel. Echter om een coureur te vragen of hij een record wil verbeteren, is zinloos, aldus de Fransman.

"Een coureur zal die vraag nooit beantwoorden. Als je vier titels hebt, is de vijfde nog ver weg. Je leeft van race naar race, van training naar kwalificatie naar race. Het is niet goed voor een coureur op een andere manier te denken. Dus praten over nog drie wereldtitels meer is belachelijk", aldus Prost.

Ook denkt hij dat Lewis helemaal niet op een nieuw niveau presteert: "Records kunnen altijd verbroken worden. En Lewis heeft een paar records behaald waarvan we dachten dat die nooit verbroken zouden worden. Maar we moeten daar niet teveel in lezen. Er zijn meer races nu dan vroeger, per seizoen. De auto's zijn betrouwbaarder. Alles verandert en records worden verbroken."

"Maar iedereen heeft zijn eigen idee wie de beste coureur is. Het is echter natuurlijk duidelijk dat op dit moment Sebastian Vettel en Lewis en ik veel bereikt hebben, met vier titels, en het zegt heel wat dat hen dat is gelukt", aldus de Fransman.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bengelke
Diamond Member

ik denk ook dat dit Hamilton zen laatste wk titel is dat ie zal halen. Volgen seizoen krijgt ie af te rekenen met stoffel, en zen ouwe teamgenoot, IN EEN TOPWAGEN

0 03-11-2017 23:38:35
Sicko
Gold Member

Prost zegt o.a. dat hij denkt dat Lewis helemaal niet op een nieuw niveau presteert. Dat ben ik helemaal met hem eens. Hij heeft het stokje van "snelste rondjesrijder in de snelste wagen zonder verkeer" van Vettel overgenomen. En dit jaar zonder enige strijd omdat Mercedes een uitermate slaafse tweede rijder naast Hamilton heeft gezet.

0 04-11-2017 09:07:50
;