Menu
© Red Bull
Nieuws

Martin Brundle: "Max Verstappen heeft Red Bull gestolen van Daniel Ricciardo"

11 reacties | 4934x gelezen
01-11-2017 13:00

EvDelft | Nadat Sebastian Vettel en Lewis Hamilton elkaar de kans ontnamen de race te winnen, reed Max Verstappen naar de overwinning van de Grote Prijs van Mexico. Het was de derde overwinning van de Nederlander in anderhalf seizoen tijd en kwam slechts een week nadat hij een straf kreeg van de stewards wegens een illegale inhaalactie tijdens de Grote Prijs van Amerika.

Bron: Express.co.uk

Terwijl Max een goed weekeinde had, had teamgenoot Daniel Ricciardo een weekeinde om snel te vergeten. Hij kreeg voorafgaand aan de race een nieuwe motor, om vervolgens na een paar ronden de wagen aan de kant te moeten zetten - omdat die nieuwe motor stuk ging. Ricciardo heeft nog altijd meer punten dan Verstappen in het kampioenschap voor coureurs, maar het is nu de Nederlander die de meeste punten binnenhaalt voor het team.

Martin Brundle, voormalig Formule 1-coureur en nu verslaggever voor Sky Sports denkt dat Verstappen nu het team achter zich heeft staan en dat Ricciardo hard moet werken dat voordeel weer terug te halen: "Danny Ric heeft veel pech de laatste tijd. Eerder dit seizoen leek alle pech bij Verstappen terecht te komen, maar het lijkt erop dat Max het team van de Australiër heeft gestolen. Op dezelfde manier als Ricciardo dat van Vettel had gedaan. Ofwel hij moet het terug stelen van Max, wat makkelijker is gezegd dan gedaan, of hij moet in 2019 naar Mercedes, Ferrari, McLaren of waar dan ook naartoe gaan."

Brundle grapte verder nog dat Max wel blij mag zijn met de controverse in Austin: "Max moet zijn favoriete steward in Austin maar even bedanken want hij had in Mexico na het hele gebeuren in Amerika een vastberadenheid... Hij is erg volwassen geworden."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;