Menu
© Renault
Nieuws

Cyril Abiteboul geeft toe dat betrouwbaarheid motoren niet goed is

9 reacties | 2227x gelezen
01-11-2017 10:23

EvDelft | Cyril Abiteboul laat weten dat Renault nog veel werk te doen heeft. Tijdens de Grote Prijs van Mexico vielen vier van de zes coureurs die met de Franse motoren rijden uit met mechanische problemen aan de krachtbron. Er waren genoeg zorgen voor de mannen uit Virý.

Bron: TheCheckeredFlag.co.uk

Beide coureurs van Renault - Nico Hülkenberg en Carlos Sainz - vielen uit tijdens de race. De Duitser had een probleem met zijn ERS en de Spanjaard met zijn stuurwiel. Daniel Ricciardo van Red Bull en Brendon Hartley van Toro Rosso hadden een probleem dat aan de motor was gerelateerd.

Hartley en zijn teamgenoot Pierre Gasly hadden eerder in het weekeinde ook al problemen met hun motor. Ricciardo had al een straf op de startopstelling gekregen voor een nieuwe motor, hoewel dat meer uit voorzorg en tactisch was om een straf in Brazilië te proberen te vermijden. De enige uitzonderig was Max Verstappen, die een dominante overwinning behaalde op het Autodromo Hérmanos Rodriguez. Hij was de enige coureur met de motoren van Renault die geen problemen had.

Cyril Abiteboul, de directeur van de Formule 1-afdeling van Renault en tevens teambaas, is van mening dat de balans tussen prestatie en betrouwbaarheid van Renault niet goed was in Mexico: "De Grote Prijs van Mexico was voor ons erg lastig. We hadden gedurende het hele weekeinde verschillende problemen. Zowel de uitvalbeurt van Nico als die van één van onze klanten is een duidelijk teken dat de betrouwbaarheid ons en onze klanten problemen geeft."

"Op deze grote hoogte (het circuit ligt op 2.300 meter boven de zeespiegel, red.) wisten we dat we ongeëvenaarde problemen konden tegenkomen. Echter, de balans tussen de betrouwbaarheid van de motoren en de prestaties ervan is niet goed. De overwinning van Max Verstappen liet zien dat de motoren snel zijn en potentieel hebben, en ik wil hem feliciteren met een geweldige race. Als team moeten we zorgen dat we onze doelen halen", besloot de Fransman.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;