Menu
© Mercedes
Nieuws

Lewis Hamilton: "Vreselijke manier om de titel te behalen"

3 reacties | 1535x gelezen
30-10-2017 16:20

EvDelft | Lewis Hamilton zegt dat de wereldtitel binnenhalen met een negende plek, tijdens de Grote Prijs van Mexico, na het grootste gedeelte van de race buiten te punten te hebben gereden, een vreselijke manier is om wereldkampioen te worden.

Bron: PlanetF1.com

Ondanks dat hij slechts een vijfde plek moest behalen in het geval Sebastian Vettel zou winnen, ging de coureur van Mercedes naar Mexico met de wens zelf met de overwinning aan de haal te gaan. Dat liep iets anders.

Hamilton en Vettel raakten elkaar in de eerste ronde en beide coureurs waren gedwongen naar de pitstraat te gaan, waardoor ze achteraan het veld kwamen te rijden. Hamilton had meer moeite zich naar voren te werken dan Vettel, maar wist uiteindelijk nog als negende over de streep te komen. Omdat Vettel slechts vierde werd, was dat voor Lewis genoeg om de titel te pakken.

"Het was een vreselijke manier om wereldkampioen te worden, maar wat kan ik eraan doen? Ik had al gezegd dat ik in de eerste bocht niet zou gaan afwachten. Ik denk echter niet dat ik te agressief was of zo. Ik had mijn auto in de perfecte positie. Ik moet nog de beelden terugkijken, maar ik liet veel ruimte voor de auto achter mij. Maar goed, ik heb gedaan wat ik moest doen en ik wil de mannen in Brixworth en Brackley hartelijk bedanken voor hun harde werk", aldus de kersverse wereldkampioen van 2017.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

arts3
Silver Member

Er was duidelijk wat aan de hand met de auto van Lewis.Hij had niet de pace om
bijv Alonso in te halen.(wat uiteindelijk toch lukte).Mooi dat Magnussen voor Alonso
Finishte op de 8ste plaats.

1 30-10-2017 17:42:17
Sicko
Gold Member

Dat Hamilton Alonso niet zo makkelijk voorbij kwam, was inderdaad opvallend. Ik denk dat Alonso optimaal zijn kers heeft gebruikt, à la Verstappen tegen Räikkönen op Barcelona 2016. Daarnaast denk ik ik dat een gefrustreerde Vettel aanrijdingen heeft veroorzaakt in de eerste bochten van de race. Hij verpestte met zijn frustratie en onkunde weer een race voor de F1, voor zijn team en voor de F1-fans en volgers.

30-10-2017 18:38:30
bvonk
Moderator

Is zeker niet de manier waarop je het wil. Zijn start was heel mooi zo voorbij Vettel en bijna Verstappen, alleen jammer dat Vettel er toen tegen aan reed. Daarna was het schade beperken en dat is gelukt.

0 30-10-2017 17:59:00
;