Menu
© Ferrari
Nieuws

Sebastian Vettel na inhaalrace in Mexico driver of the day

7 reacties | 1941x gelezen
29-10-2017 23:38

bvonk | Ferrari-coureur Sebastian Vettel is door de fans op de Officiële Fomule 1 site (www.formula1.com) gekozen als 'Driver of the Day' na de race in Mexico.

Bron: Formule1nieuws.nl

Gisteren pakte de Ferrari-coureur de pole voor de Grote Prijs van Mexico. Bij de start van de race ging het wat minder goed, hij kwam in contact met Max Verstappen en Lewis Hamilton waardoor hij een nieuwe voorvleugel moest gaan halen bij zijn team. Daarna begon de Duitser aan een mooie inhaalrace en kwam uiteindelijk op de vierde plek terecht, net buiten het podium. Zijn kan om wereld kampioen van 2017 te worden is hiermee voorbij en daar was Vettel wel teleurgesteld over. "Dat is mooi, maar ik ben nog steeds teleurgesteld. Het maakt niet uit wat we vandaag hebben gedaan, maar wat Lewis Hamilton heeft gedaan. Lewis heeft het geweldig gedaan dit jaar en hij verdient het om de titel te pakken. Ik wil hem bij deze van harte feliciteren!"

Driver of the Day 2017


Grote Prijs Coureur Team raceklassering
Australië Sebastian Vettel Ferrari 1
China Max Verstappen Red Bull 3
Bahrein Sebastian Vettel Ferrari 1
Rusland Valtteri Bottas Mercedes 1
Spanje Sebastian Vettel Ferrari 2
Monaco Sebastian Vettel Ferrari 1
Canada Sebastian Vettel Ferrari 4
Azerbaijan Lance Stroll Williams 3
Oostenrijk Valtteri Bottas Mercedes 1
Engeland Daniel Ricciardo Red Bull 5
Hongarije Kimi Räikkönen Ferrari 2
België Lewis Hamilton Mercedes 1
Italië Daniel Ricciardo Red Bull 4
Singapore Lewis Hamilton Mercedes 1
Maleisië Sebastian Vettel Ferrari 4
Japan Max Verstappen Red Bull 2
Verenigde Staten Max Verstappen Red Bull 4
Mexico Sebastian Vettel Ferrari 4
Brazilië - - -
Abu Dhabi - - -

❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Arie69
Silver Member

Ongelooflijk dat hij is gekozen. Terecht dat er geen straffen zijn uitgedeeld, maar Vettel was de veroorzaker van alle ellende na de start. Dan verdien je geen driver of the day. Max was foutloos en subliem snel en absoluut driver of the day!!

4 29-10-2017 23:50:31
bvonk
Moderator

Mee eens, met de huidige Ferrari van P1 naar P4 is nou niet echt bijzonder. Ik ben helaas vergeten te stemmen, wou eerst de race afkijken.

30-10-2017 01:29:45
f1stevie
Silver Member

met alle respect maar iemand die van kop tot staart aan de leiding rijd kun je ook geen driver of the day noemen een topprestatie van MAX das zeker .... maar een rijder die van de laatste plaats naar P4 rijdt ongeacht wie het is verdient deze (titel) meer

30-10-2017 10:06:25
Sicko
Gold Member

Vettel veroorzaakte in Singapore ook (grote) schade aan het begin van de race. Nu blijkt weer dat zo gauw hij in verkeer zit, hij compleet de weg kwijt is. De FIA zou best eens een signaal af kunnen geven door dit gedrag te bestraffen. Grosjean is al eens bestraft met een schorsing voor soortgelijk gedrag en wat te denken van Kvyat in Rusland, waar Vettel zo'n grote mond over op meende te zetten.

En dan in 70 rondjes naar de vierde plek rijden met de snelste wagen van de grid, niet direct een staaltje van echt racen. Voor zo ver ik het heb kunnen volgen werd elke plek door hem "gewonnen" in de DRS-zone. Beetje erg zielige vertoning en zeker geen driver of the day waard.

30-10-2017 10:09:54
Speedster
Bronze Member

Ook Vet moet roeien met dw riemen die hij heeft ;-) En laat dat nou enorme riemen zijn. Hij verdiende de titel driver of the day hoor.

30-10-2017 11:18:50
Speedster
Bronze Member

Mooie start waar alle 3 risicos namen. Geen schuldigen aan te wijzen vind ik. Ik ben geen Vet fan....maar eerlijk is eerlijk hij reed een clran race van achteren af. Hamilton was meer aan het wostelen.

1 30-10-2017 10:06:45
cajos
Bronze Member

Vettel mag blij zijn dat hij niet werd gedubbeld door Max wat Vettel had bijna een ronde achterstand op Max dus zo snel is de Ferrari nou ook weer niet in race afstelling .

30-10-2017 22:58:08
;