Menu
©
Achtergrond

Bernie Ecclestone: "Ferrari is altijd voorgetrokken geweest"

9 reacties | 7714x gelezen
29-10-2017 08:11

EvDelft | Bernie Ecclestone heeft laten weten dat hij, de FIA en zelfs rivaliserende teams vaak de handen ineen sloegen om Ferrari te helpen meer succesvol te zijn in de Formule 1.

Bron: F1i.com

In het verleden zijn er veel gevallen geweest waarbij de Formule 1 de schijn tegen had wat betreft het voortrekken van het team uit Maranello, ongeacht of Max Mosley of Jean Todt aan het roer van de FIA stond. Hoewel de FIA altijd de voorkeurspositie van Ferrari ontkende, geloofde lang niet iedereen dat. Bernie Eccelstone, voormalig hoofd van de FOM, zegt nu dat degenen die de sport leidden - hijzelf dus ook - inderdaad wanneer nodig in het voordeel van Ferrari beslisten.

De Brit, die gisteren 87 jaar is geworden, liet weten: "De Formule 1 is Ferrari, en Ferrari is de Formule 1. Ferrari helpen is altijd het slimste geweest om te doen. Meestal deden we dat door middel van de technische reglementen. De teams zijn belangrijk voor de Formule 1, maar Ferrari is meer dan dat. Er zijn zoveel dingen gedaan in het verleden om Ferrari te helpen winnen."

"Max Mosley heeft Ferrari vaak geholpen, ikzelf ook. Natuurlijk kunnen andere teams beter zijn, maar zelfs die andere teams hebben er belang bij dat Ferrari goed presteert. Winnen van een Sauber is één ding, maar winnen van Ferrari, dat wil iedereen wel. De enige die Ferrari nooit heeft voorgetrokken, is Charlie Whiting. Die doet wat hij moet doen", ging Ecclestone verder.

Bernie weet niet zeker of Ferrari dit seizoen hulp heeft gekregen, omdat ze opeens zo competitief waren aan het begin van het seizoen: "Ik weet dat niet zeker, omdat ik niet meer aan de leiding van de FOM sta. Maar ze hebben wel hulp gehad met de ontwikkeling van de motoren. Het is hetzelfde voor Mercedes als voor de rest: winnen van Ferrari is het beste dat er is. Als Mercedes besluit technologie met Maranello te delen, is dat volgens mij prima. Wat zeker is, is dat er een vriendschappelijke relatie is tussen de twee teams en dat is heel goed voor Mercedes."

Volgens Bernie was Mercedes zo ontzettend goed bezig in het begin van de turboperiode omdat zij hulp hebben gehad van Ross Brawn: "Op het juiste moment was Ross Brawn betrokken bij de reglementen voor de turbomotoren. Hij wist dus precies wat er gaande was. En hij was daar niet omdat hij nou zo'n geweldig ingenieur is, maar omdat hij op dat moment voor Ferrari werkte. Daarna ging hij naar Mercedes en nam hij uiteraard die informatie met zich mee."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;