Menu
© Red Bull
Nieuws

Daniel Ricciardo: "Max Verstappen één kandidaat minder voor Mercedes of Ferrari"

2 reacties | 2226x gelezen
28-10-2017 06:00

EvDelft | Daniel Ricciardo is van mening dat het nieuwe driejarige contract van Max Verstappen met Red Bull hem meer opties geeft voor de toekomst.

Bron: F1i.com

De Nederlander verbaasde vriend en vijand vorige week door bekend te maken dat hij zijn contract met Red Bull had verlengd tot en met 2020. Het team uit Milton Keynes heeft daar hard voor gewerkt, en hoopt nu dat Ricciardo ook blijft. Maar de Australiër liet weten dat hij zijn tijd wil nemen om zijn opties af te wegen en denkt dat het wegvallen van Verstappen op de markt voor hemzelf betere kansen creëert.

"Ik denk dat het zeker niet in het nadeel is voor mij. Als het al invloed heeft, is het dat het mijn positie verbetert. Als Max op de radar was van Ferrari of Mercedes, is hij dat nu niet meer. En Red Bull heeft laten weten dat ze ons allebei willen houden. Zeker doet het mij geen pijn, maar ik denk dat ik mijn tijd kan nemen. Ik wil eerst het begin van volgend seizoen afwachten. Ik wil zien waar we dan staan met Red Bull. Daarna ga ik kijken wat ik doen. Ik wil niet te snel zijn met beslissingen nemen", liet Ricciardo weten.

Echter, hij denkt dat de plannen van Red Bull om het team om Max heen te bouwen, niet betekent dat hijzelf benadeeld zal worden: "Tot nog toe worden we op dezelfde manier behandeld door het team. Ik probeer ook niet te denken dat het anders is, want ik wil geen dingen in mijn hoofd halen die niet bestaan. Maar tegelijkertijd kunnen ze hem de jongste wereldkampioen ooit maken. Voor Red Bull als merk is dat belangrijk. Vanuit dat oogpunt begrijp ik hen volledig. Maar ik ga er niet aan denken dat zij mij gaan benadelen. Vooral niet nu, nu we al vier jaar geen titels hebben behaald, maakt het niet uit wie van ons kampioen wordt."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Ik denk dta mercedes inderdaa dliever max had gehad,maar dat RIC nueentopkandidaat is om de nutegenvallende bottas te vervangen...

1 28-10-2017 07:53:03
thatstho
Silver Member

Misjab

Typ eens fatsoenlijk joh!
Ziet r allemaal belabberd uit zo.
Sorry,moest het ff kwijt.

29-10-2017 09:06:01
;