Menu
© Red Bull
Nieuws

Max Verstappen biedt verontschuldigingen aan

1 reactie | 1547x gelezen
28-10-2017 04:00

EvDelft | Afgelopen donderdag bood Max Verstappen publiekelijk zijn excuses aan voor het beledigen van een steward van de FIA, na afloop van de Grote Prijs van Amerika. De FIA had duidelijk gemaakt dat zij een verontschuldiging verwachtten.

Bron: Reuters.com

De 20 jaar oude coureur noemde voor de Engelstalige televisie één van de stewards een idioot. Op de Nederlandse zender ging hij nog een stapje verder. Maar tegen de verslaggevers in Mexico liet Verstappen weten dat hij het nog altijd niet eens was met het afnemen van de derde plek die hij behaald had in Amerika. Wel gaf hij toe dat hij zijn woorden zorgvuldiger had moeten kiezen. Later bood hij op Instagram zijn verontschuldigingen aan voor de gekozen woorden.

"Mijn woorden waren gekozen in de hitte van de gebeurtenissen. Ik weet dat ik woorden heb gebruikt die niet handig waren en zij waren tegen niemand specifiek gericht. Ik wilde niemand beledigen en ik hoop dat we allemaal van dit weekeinde kunnen genieten", aldus Verstappen.

Charlie Whiting liet eerder weten dat hij het prettig zou vinden als Verstappen zich zou verontschuldigen voor wat hij had gezegd, maar dat hij dat nog niet had gedaan. Vrijwel iedereen in de Formule 1-wereld ging er vanuit dat Garry Connelly het lijdend slachtoffer was van de woorden van Verstappen, die ook bij andere straffen van de Nederlander betrokken waren. Whiting liet weten dat de stewards unaniem hadden besloten Verstappen zijn derde plek af te nemen en sprak tegen dat Connelly iets tegen Max heeft.

"Ik ken Garry heel goed en je vindt nergens een meer eerlijk persoon op de wereld. Elk idee dat hij een coureur opzettelijk benadeelt, is ongefundeerd", aldus Whiting.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Nafta
Senior Member

Die FIA stewards blijft inconsistent zootje...ze hebben niets anders om zich achter te verbergen dan 'regel is regel' terwijl de rechtvaardigheid roept om gelijke behandeling. Ze verklaren hun reglement heilig maar zondigen er zelf tegen. Predikaat 'mongool' is dus gerechtvaardigd imo (zonder enige verwijzing naar ziekte van down).

0 28-10-2017 14:32:47
;