Menu
© McLaren
Nieuws

McLaren wil in 2018 weer op het podium komen

9 reacties | 2039x gelezen
27-10-2017 15:00

EvDelft | McLaren heeft drie slechte jaren achter de rug met Honda met als beste finish een vijfde plek in Monaco en in Amerika, beiden in 2016. Volgend jaar zal het team dan ook met motoren van Renault rijden.

Bron: GrandPrix.com

Zak Brown, de teambaas van McLaren, ontkent dat de druk die Fernando Alonso op hem uitoefende de reden is waarom Honda is gedumpt: "Hij heeft nooit beweerd dat we een nieuwe motor moesten hebben. Fernando wilde gewoon weten wat onze plannen waren en een stap dichter naar het podium zien te komen."

Het dumpen van Honda kost McLaren echter veel geld. Zo verliezen ze het sponsorgeld van Honda terwijl de motoren van Renult moeten worden betaald. Bovendien kost Alonso ongeveer € 30.000.000 volgend jaar. Brown: "We hebben heel goede aandeelhouders die het belang van het team voorop stellen. Bovendien is onze bankrekening dik genoeg."

Teven liet Brown weten dat na drie magere jaren, McLaren het zich niet kan veroorloven in 2018 niet te presteren: "We hebben veel getalenteerde mensen in het team welke andere teams graag zouden willen weghalen bij ons. We moeten onze mensen een gezonde basis geven. Maar 2018 voelt als een nieuwe start. We hebben nu alles om competitief te zijn."

Echter Brown waarschuwt wel dat Red Bull een voordeel heeft ten opzichte van het team uit Woking, omdat die al 11 jaar onafgebroken met Renault samenwerkt.

"De jongens aan kop zijn heel erg snel. We moeten alles geven wat we hebben en hopen op een podium. Maar als we dat podium willen behalen en we worden vierde, zouden we teleurgesteld zijn, hoewel dat ons beste resultaat zou zijn in jaren. Willen we de titel winnen volgend jaar? Ik denk dat we dan de lat te hoog leggen."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;