Menu
© Renault
Nieuws

Renault verlaat Formule E, grote plannen voor Formule 1

0 reacties | 1234x gelezen
27-10-2017 02:00

EvDelft | Tijdens de Tokyo Motor Show werd bekend gemaakt de Nissan zal toetreden tot de Formule E voor het seizoen 2018 / 2019. Tevens werd bevestigd dat Renault dan zich zal terugtrekken uit die tak van de sport.

Bron: RacingClothesOnline.com

Het lijkt erop alsf dit nieuws niets met de Formule 1 te maken heeft, maar dat is niet helemaal waar. Het geld dat vrijkomt door de Formule E vaarwel te zeggen, wordt namelijk in het Formule 1-project gestopt.

Renault is erg betrokken geweest, zowel financieel als technisch, bij het team e.dams uit de Formule E. Het is het meest succesvolle team uit de electrische sport, welke werd opgericht in 2014. Het team heeft twee keer het kampioenschap bij de coureurs en twee keer bij de constructeurs gewonnen.

Het is niet zo vreemd dat Nissan het team zal overnemen. Nissan is eigendom van Renault en wil al langer in de Formule E. Het is dan niet meer dan logisch dat Renault zich terugtrekt. Het heeft geen zin tegen jezelf te gaan racen.

Bovendien is Renault bezig in de Formule 1. Dat team zal dan meer aandacht en - zeer belangrijk - meer geld krijgen. Ten slotte kan - en zal - het geld dat uit de Formule E vrijkomt, in de Formule 1 worden gestopt. Renault heeft grote veranderingen doorgevoerd in het personeelsbestand om het Formule 1-programma tot een succes te maken.

Het zal niet de beste ontwikkeling zijn voor e.dams. Het is echter wel goed voor het Formule 1-team van Renault.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;