Menu
© Red Bull
Nieuws

Christian Horner laat niets los over mogelijke toekomst met Honda

0 reacties | 1885x gelezen
26-10-2017 20:00

EvDelft | Sinds iemand opperde dat Honda en Red Bull in 2019 gaan samenwerken, is het gerucht alleen maar sterker geworden. En dat gerucht kwam nog vóór het bekend werd dat Renault volgend jaar voor het laatste jaar motoren zal gaan leveren aan het Oostenrijkse team.

Bron: Pitpass.com

Feit is dat Mercedes en Ferrari géén krachtbronnen zullen gaan brengen naar Milton Keynes. Dus wat voor mogelijkheden blijven er dan over?

Christian Horner, de teambaas van Red Bull, laat echter niets los over de plannen van zijn team na 2018.

"Voor 2019 is nog alles mogelijk. Er ligt nog niets vast. We nemen volgend jaar in de lente een beslissing", aldus Horner.

Gevraagd of Toro Rosso als testbank dienst doet en of hij bang is dat Renault haar eigen team en haar nieuwe klant McLaren als belangrijker ziet, vond Horner het nodig het water nog verder te vertroebelen: "Wel, Renault heeft ons altijd eerlijk behandeld. Elke wereldtitel en elke overwinning die wij hebben behaald, was met een motor van Renault. Als klant. We zijn altijd eerlijk behandeld en op gelijke voet met het fabrieksteam. Wij gaan er vanuit dat dat niet zal veranderen. Het is fijn dat Honda in de sport blijft. Toro Rosso wordt zo een fabrieksteam."

"Natuurlijk is het vanuit het oogpunt van Red Bull - als groep - een mogelijkheid Honda te volgen. We zullen daar rekening mee houden wanneer we volgend jaar in het tweede kwartaal onze beslissing nemen. McLaren zal door een roze wolk gaan met Renault. Fernando Alonso was een coureur voor Renault, maar we moeten ons richten op onze eigen zake. Zolang we maar eerlijk worden behandeld door Renault, dat is alles wat we vragen. En natuurlijk willen zij hun eigen team naar voren brengen. We kunnen dus rekenen op hun integriteit, net als de vorige seizoenen. Zowel in goede als in slechte tijden", aldus Horner.

En Aston Martin, dan? Horner: "Aston Martin is een interessant project. Het zal echter volledig afhangen van de reglementen voor 2021 wat zij gaan doen. We zullen na afloop van de Grote Prijs van Brazilië horen wat de FIA en de FOM willen. Als het mogelijk wordt voor onafhankelijke motorleveranciers in te stappen en een competitieve, niet te dure motor te leveren, zullen zij daar misschien voor kiezen."

"En als de motorreglementen niet veranderen, zullen we na zoveel jaren wellicht de stekker eruit trekken. We doen nu al 13 jaar mee in de Formule 1. Voordat waren we jarenlang betrokken in de Formule 1 als sponsor van Sauber. We zijn al meer dan 20 jaar in de Formule 1 aanwezig. We willen graag door, want Red Bull is net zo vastberaden als elk ander team in het paddock. Maar de liefde voor de sport staat soms onder druk. We hebben net Max Verstappen vastgelegd tot en met 2020, dus tot die tijd zullen we zeker blijven", besloot de teambaas.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;