Menu
© Red Bull
Nieuws

Max Verstappen mogelijk in de problemen na verwijzing naar 'idiote' steward

3 reacties | 3911x gelezen
26-10-2017 02:00

EvDelft | Max Verstappen kan zwaar in de problemen komen vanwege het beledigen van een steward van de FIA.

Bron: PaddockTalk.com

Een grote controverse ontwikkelde zich snel toen de Nederlander werd gestraft voor het buiten de baan inhalen van Kimi Räikkönen tijdens de Grote Prijs van Amerika en daarmee derde werd. Max liet achteraf weten dat zijn woede hem de baas werd omdat hij zich beroofd voelde.

Verstappen noemde de betreffende steward, Garry Connelly, een idioot die hem altijd bestraft: "Hij is een idioot die zich altijd tegen mij keert. Ik hoop dat de fans zó boos zijn, dat ze volgend jaar niet terugkomen."

De Britse en Duitse media berichten nu dat de FIA onderzoekt of Max gestraft kan worden vanwege het in diskrediet brengen van de Formule 1. Christian Horner, de teambaas van Red Bull, denkt echter dat het zo ver niet zal komen: "Als Lewis Hamilton de president van Amerika mag bekritiseren, dan mag een gefrustreerd coureur best zijn mening geven."

Max: "Het was gewoon oneerlijk. Red Bull en ik kunnen niet eens in beroep. Dat is onzinnig en moet veranderen. Het is mijn plicht als coureur het aan te geven als er in de Formule 1 iets niet klopt. En dit klopt niet."

Wat betreft de inhaalactie, zijn de meningen verdeeld, ook van de experts. Sommigen zeggen dat het gewoon een illegale inhaalactie was, anderen zeggen dat een oogje toe moet worden geknepen en dat de circuits van tegenwoordig uitnodigen tot dit soort acties. Weer anderen zeggen dat de schuld bij de FIA ligt, die niet alle overschrijdingen van de witte lijnen bestraft.

Charlie Whiting, de scheidsrechter, verdedigde de beslissing van de stewards in Austin: "In alle andere gevallen dat de coureurs buiten de baan gingen, maakten ze hun racelijn langer. Max maakte die korter."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Binatang
Silver Member

He pulled a Vettel

0 26-10-2017 11:15:20
Speedster
Bronze Member

Welk "zwaar" probleem dan. Dit seizoen kan toch al niet meer stuk dan dat ie al is. Geld boete dan......in het geld kan Max al aardig pootjebaden. Enige wat zwaar is same met Vettel een werkstraf dienen.

0 26-10-2017 15:03:23
Sicko
Gold Member

Laat ik het zo stellen dat de FIA en de F1 mogelijk in de problemen komen door hun ernstige tekortkomingen. Als de FIA het gore lef mocht hebben om Verstappen met een "straf" te kleineren om een onbeduidende steward te redden, dan is de F1 inderdaad passé. Die pedante ouwe haantjes hadden allang naar de slacht gemoeten.

0 26-10-2017 18:34:42
;