Menu
© Ferrari
Nieuws

Flavio Briatore denkt dat Ferrari geen titels wint zolang Kimi Räikkönen daar rijdt

3 reacties | 1797x gelezen
25-10-2017 22:00

EvDelft | Flavio Briatore vraagt zich af waarom Ferrari in 2018 met Kimi Räikkönen verder gaat.

Bron: PaddockTalk.com


In Austin wist Mercedes met nog 3 races te gaan in 2017 de titel bij de constructeurs voor zich op te eisen. En Briatore, voormalig teambaas van kampioenschapsteam Renault, zegt dat het laten rijden van Kimi naast Sebastian Vettel niet de beste strategie is als Ferrari het kampioenschap bij de constructeurs wil winnen in de toekomst.

"Natuurlijk is het moeilijk het kampioenschap bij constructeurs te winnen met Räikkönen. Om te winnen, moet je twee coureurs hebben die competitief zijn en die allebei in staat zijn de titel bij de rijders voor zich op te eisen", aldus de Italiaan.

Zelfs als Vettel dit weekeinde in Mexico zal zegevieren, is een vijfde plek voor Lewis Hamilton genoeg om wereldkampioen te worden. Volgens Briatore verdient de Brit het: "Je wint en je verliest races. Maar een kampioenschap is meer als de Giro d'Italia. Lewis en Mercedes waren gewoon het sterkste, ondanks dat Ferrari het aan het begin van het jaar goed deed. Maar Mercedes is gewoon beter geweest in alles, denk ik."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Nafta
Senior Member

Flavio is een valsspeler...zijn mening interesseerd me niet...je moet als journalist wel wanhopig zijn die vent te willen interviewen.

0 25-10-2017 22:04:05

Hoewel Kimi niet meer de coureur is die in hij in zijn McLaren periode en in eerste stint bij Ferrari was vind ik dat hij toch een redelijk seizoen draait.

Natuurlijk kan Räikkönen over een geheel seizoen niet meer tegen Vettel op maar Ferrari kijkt naar mijn inziens dan ook alleen maar om naar Vettel. Ferrari heeft Räikkönen te vaak op een conservatieve of gewoon slecht strategie gezet en dat heeft hem veel punten gekost. Bovendien heeft Räikkönen op momenten waar hij kans op veel punten had pech gehad. Waaronder Baku, Singapore en Maleisië.

1 26-10-2017 19:22:41
Camiel221
Nieuwspress

wow gewoon iemand die het begrijpt, dat zie je niet vaak. Meeste mensen kijken blind naar het het aantal punten en thats it.

26-10-2017 19:31:38
;