Menu
© Ferrari
Nieuws

"Stewards hadden geen andere keus dan Max Verstappen te straffen"

12 reacties | 3214x gelezen
25-10-2017 20:00

EvDelft | De stewards van de Grote Prijs van Amerika hadden geen andere keus dan Max Verstappen te straffen voor zijn inhaalactie op Kimi Räikkönen in de laatste ronde. Dat is de mening van het F1 Report Panel van Sky Sports.

Bron: SkySports.com

Verstappen dacht dat hij de derde plek voor zich had opgeëist nadat hij Kimi aan de binnenkant van bocht 16 had ingehaald in de laatste ronde van de race. Echter, de stewards waren van mening dat Max een blijvend voordeel had behaald door de Fin naast de baan in te halen. Max liet direct na de race weten dat de 'idiote' stewards de sport kapot aan het maken waren, maar voormalig Formule 1-coureurs Perry McCarthy en David Brabham zijn van mening dat de raceleiding geen keus had.

"Hoe vervelend ik het ook vind om te zeggen, ik denk dat ze geen andere optie hadden dan Max een straf te geven", aldus McCarthy, die wel toegaf het niet erg leuk te vinden.

"Het is zo moeilijk. De coureur van binnen zegt: 'Goede inhaalactie, spontaan, intuïtief, koste wat kost, gaan - gaan - gaan!'. Dat is wat ik zo geweldig vind aan Max. Het is alleen jammer dat hij naast de baan kwam daar. Kimi had al ingestuurd en Max had al besloten ervoor te gaan. Dat is geweldig, maar hij zat volledig naast de baan", aldus de 'zwarte Stig'.

Brabham voegde daaraan toe: "Als ik iemand achter mij had en we streden om het podium, en als ze dat bij mij zouden uithalen, zou ik redelijk kwaad zijn dat hij de baan af zou snijden om mij in te halen. Als je over een chicane springt en dan iemand inhaalt, moet je die plek teruggeven. Iedereen werd er zo door meegesleept, dat de werkelijkheid van de reglementen hard aankwam. Als je naar de binnenkant van die bocht kijkt, is er veel ruimte. Ik vraag mezelf af waarom daar geen gras ligt. Waarom wordt het zo makkelijk gemaakt voor coureurs om de baan af te snijden?"

"Wat bijdroeg aan de algehele verontwaardiging en de woede van Verstappen en teambaas Christian Horner, is dat de hele race coureurs buiten de baan gingen en er niet voor werden gestraft. Iedereen roept dat er geen consistentie is, maar die komt er nooit. Dat moeten we gewoon accepteren. Het is menselijk, niets is voor altijd hetzelfde. Als je een andere gemoedstoestand hebt, verandert je oordeel ook", aldus Brabham.

"Mika Salo, één van de drie stewards van de race, is emotioneel niet bij die race betrokken. Hij kijkt naar de reglementen en heeft een andere emotie dan de coureurs en teambazen. Het zijn gewoon twee verschillende emoties met twee verschillende visies", besloot Brabham.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;