Menu
© Force India
Nieuws

Force India overweegt teamorders op te heffen in laatste twee races

10 reacties | 1847x gelezen
25-10-2017 09:00

EvDelft | Otmar Szafnauer, de COO van Force India, zegt dat zijn team na de Grote Prijs van Mexico dit weekeinde overweegt de teamorders op te heffen.

Bron: F1i.com

Szafnauer had eerder gezegd dat Sergio Pérez en Esteban Ocon weer met elkaar het gevecht aan mochten gaan wanneer de vierde plek in het kampioenschap voor constructeurs zeker is gesteld. Met nog drie races te gaan staat Force India op 159; dat is 91 punten vóór Williams. Er zijn voor een team 43 punten per race te verdienen.

"We moeten nog één race. Hopelijk zijn we dan zeker van onze vierde plek. Dat is waar het allemaal om gaat. Dan kunnen we ons iets meer ontspannen in de laatste twee races", aldus Szafnauer.

Dat zou dus betekenen dat tijdens de Grote Prijzen van Brazilië en Abu Dhabi de twee coureurs weer met elkaar mogen strijden. Helaas komt dat voor Pérez te laat voor zijn thuisrace, welke aanstaande zondag verreden zal worden.

Force India voelde zich gedwongen teamorders in te voeren nadat de coureurs een aantal keer met elkaar in aanraking waren gekomen. In Bakoe kostte dit het team een podium, of misschien zelfs de overwinning.

De spanning tussen de twee coureurs was in Amerika nog altijd voelbaar. Ocon zat vast achter een langzamere Felipe Massa in zijn Williams, en Pérez vroeg of hij er voorbij mocht. Het team weigerde. Uiteindelijk wist Ocon de Williams in te halen, terwijl Pérez door de Renault van Carlos Sainz werd ingehaald.

Szafnauer: "Het interesseert ons niet wie de punten scoort. We willen hen niet van plek laten wisselen. Esteban ging beter met zijn banden om. Tegen het einde kon hij zich verdedigen tegen Sainz. Er waren veel redenen waarom Sergio dat niet kon - inclusief de reden dat hij te vroeg te veel van zijn banden vroeg. Hij kon zich niet meer verdedigen."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;