Menu
© Red Bull
Achtergrond

Wie is nou die steward waar Max Verstappen naar refereerde?

10 reacties | 7557x gelezen
24-10-2017 00:01

EvDelft | Max Verstappen was kwaad, nadat hij zijn podiumplek kwijtraakte door een beslissing van stewards van de race. Hij haalde Kimi Räikkönen in buiten de baan in de laatste ronde van de Grote Prijs van Amerika.

Bron: F1i.com

"Het is jammer dat we weer een podium kwijtspelen omdat het wordt afgenomen. Het is één idiote steward daar die altijd tegen mij beslist", liet Verstappen zondag onverholen weten.

De stewards in Austin waren Radovan Novak, Mika Salo en Garry Connelly. Die laatste was het doelwit van de tirade van Verstappen. Connelly was vorig jaar na afloop van de Grote Prijs van Mexico ook degene die Max het podium afnam. Tevens was hij steward tijdens de Grote Prijs van Japan van 2016, toen de verdedigingstechnieken van Max in onderzoek werden genomen na een strijd met de Mercedes van Lewis Hamilton in de voorlaatste ronde van de race.

Christian Horner liet weten: "Het is geen toeval dat elke keer dezelfde steward erbij betrokken is geweest. Na de Grote Prijs van Mexico, vorig jaar, met de farce met het podium, is onderling afgesproken dat een coureur op zijn minst onderzocht en ondervraagd wordt. Max heeft nooit de kans gekregen zich te verdedigen. Ik kan je zo 20 voorbeelde geven van de afgelopen race met dezelfde overtreding, die allemaal onbestraft bleven. Waarom zijn de stewards niet consistent?"

Tevens herinnerde Horner commentator en oud-coureur Mark Webber eraan dat het Connelly was die de Australiër in 2013 bestrafte voor het krijgen van een lift met de auto van Fernando Alonso na afloop van de Grote Prijs van Singapore. De Australiër kromp bij die gedachte ineen en reageerde: "Het was een idiote beslissing Max te bestraffen."

Garry Connelly, die ook plaatsvervangend president is van de FIA, was in zijn jongere jaren rallycoureur in Australië. Voor een rallycoureur is het normaal buiten de baan te komen, maar in de Formule 1 vindt hij dat niet kunnen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;