Menu
© Force India
Nieuws

Lauda is boos op de FIA vanwege straf Max Verstappen

1 reactie | 3081x gelezen
23-10-2017 12:00

EvDelft | Niki Lauda, de voorzitter van Mercedes, heeft de beslissing van de FIA om Max Verstappen zo snel na afloop van de Grote Prijs van Amerika te straffen, afgedaan als 'de slechtste beslissing die hij ooit heeft gezien'.

Bron: MotorSport.com

De Nederlander kreeg een straf van 5 seconden nadat hij op Austian de Ferrari van Kimi Räikkönen in bocht 17 binnendoor inhaalde in de laatste ronde van de race. Daardoor viel hij terug van de derde naar de vierde plek. Volgens de FIA had Max een voordeel door de baan af te snijden.

Lauda: "Deze beslissing is de slechtste die ik in mijn hele leven heb gezien. Max deed niets fout. We zijn coureurs, we zitten niet op de openbare weg. Het is belachelijk en het maakt de hele sport kapot."

De drievoudig wereldkampioen herinnert iedereen er even aan dat iedereen had besloten, vorig jaar, dat de coureurs niet zomaar een straf aan hun broek kunnen krijgen: "We hebben de stewards gevraagd ons te vertellen hoe zij zó snel na de race een beslissing kunnen nemen. Want zulke zaken worden altijd eerst onderzocht. Daar hebben we als Mercedes een klacht over ingediend."

"Tijdens die vergadering van vorig jaar zijn de stewards op komen draven, evenals Jean Todt, Charlie Whiting en wij. We hebben allemaal besloten dat als er geen gevaar was, de stewards niet zouden ingrijpen. Zo simpel is het. Als twee coureurs elkaar aanrijden, dan moet er worden ingegrepen maar dat was nu niet het geval", ging Lauda verder.

De Oostenrijker liet dan ook weten dat hij weer om tafel gaat zitten met de FIA om deze zaak opnieuw te bespreken: "Charlie zei vorig jaar dat je niet over de witte lijnen kan rijden. Dat kan heel makkelijk. Bouw er dan een muur, als je dat niet wilt. Zolang het normaal circuit is, kun je het gebruiken. Een witte lijn is geen grens, hebben we vorig jaar afgesproken. En nu deze beslissing? Het gaat volledig de verkeerde kant op."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

KawaEd
Senior Member

In dit geval geef ik NL gelijk......het is een race en geen openbare weg.......mooie strijd zo afkappen is de sport een halt toe roepen. Trouwens heb ik nog voor de SF fans een originele Ferrari Formule 1 vlag In uitmuntende staat.
Uit het jaar 1996 toen Michael Schumacher overstapte van Benneton naar Ferrari.
Hij werd dat jaar 3e in een Ferrari 248.

0 23-10-2017 12:37:53
;