Menu
© Renault
Nieuws

Renault is boos op Mercedes vanwege vertraging overstappen personeel

2 reacties | 1758x gelezen
23-10-2017 10:00

EvDelft | Cyril Abiteboul, de teambaas van Renault, vindt dat Mercedes oneerlijk is met de manier waarop zij personeel verplicht een lange tussenpauze te nemen wanneer ze daar weggaan naar een ander Formule 1-team.

Bron: AutoSport.com

Abiteboul vindt het een 'agressieve' manier van contracteren en dat is niet alleen voor zijn team vervelend, maar slecht voor de hele Formule 1 omdat het voorkomt dat de kennis in de Formule 1 competitief blijft.

"Red Bull is niet zo agressief als het neerkomtop het behouden van haar personeel. Mercedes is het ergst. We hebben wat mensen van Mercedes overgenomen in 2016, maar vanwege contractuele verplichtingen kunnen zij pas per 2019 bij ons aan de slag. Het is in Groot-Brittanniƫ gebruikelijk om de vorige werkgever te beschermen wanneer personeel wordt weggekocht, maar je kunt het ook overdrijven. We weten het dus we moeten ons er maar bij neerleggen", aldus de Fransman.

"Red Bull is niet zo dom haar personeel op die manier vast te houden. Mercedes staat in haar recht om te doen wat ze doen, maar ik vind het niet helemaal eerlijk. Ze hebben alle financiƫn om zichzelf te voorzien van een goed personeelsbestand. Het is nog altijd een sport en we moeten daarom zorgen voor een goede show. Dat kunnen wij de fans nu niet bieden", ging Abiteboul verder.

"De betrouwbaarheidsproblemen die wij dit jaar hebben gekend zijn voor een groot deel te wijten aan het feit dat we veel jonge ingenieurs in dienst hebben die wat meer tijd nodig hebben te wennen aan de Formule 1. Ze kennen niet alle ins en outs omdat ze simpelweg de ervaring niet hebben. Daar hebben wij last van", besloot de teambaas.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Speedster
Bronze Member

En ik durf te stellen dat Mer en Fer gefrustreerd zijn dat Max bijgetekend heeft bij RB! Maar dat hoor je ze niet zeggen.....LOL.

0 23-10-2017 10:42:00
Speedster
Bronze Member

Misschien zou liberty met al de vernieuwingen er goed aan doen , behalve vervanging van via voorzitters vervangen, een transferperiode in te stellen met een strakke eind datum. Weet iederreen op tijd waar ze aan toe zijn?!

0 23-10-2017 10:46:42
;