Menu
© Pirelli
Nieuws

Renault ligt maanden voor op betrouwbaarheidsplanning

0 reacties | 1038x gelezen
20-10-2017 04:00

EvDelft | Renault heeft laten weten dat het in vergelijking met de start van dit seizoen, nu al 'maanden' voor ligt op de ontwikkeling van de betrouwbaarheid van de motoren. Renault probeert grote stappen te maken en de problemen van dit jaar in 2018 het hoofd te bieden.

Bron: MotorSport.com

Hoewel de Franse autofabrikant de laatste races een flinke progressie heeft doorgemaakt, had de gloednieuwe motor flink wat problemen gedurende het seizoen. En daar had vooral Red Bull last van en dan met name Max Verstappen, die een aantal goede resultaten verspeelde door mechanische pech. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat het team uit Milton Keynes wil dat Renault de zaken aanpakt.

Alle motorleveranciers zullen volgend jaar een grote uitdaging hebben in de Formule 1, omdat er dan nog maar drie motoren gebruikt mogen worden voor het hele seizoen. Renault heeft echter laten weten dat het er veel beter voorstaat nu, dan afgelopen winter.

Cyril Abiteboul liet weten: "We hebben een aantal onderdelen dat in staat is duizenden kilometers af te leggen. Tienduizenden kilometers, eigenlijk. Zoals de energieopslag en de MGU-K. Maar er zijn ook specifieke onderdelen die ons flink hoofdpijn bezorgen. Die hebben ons dit jaar ook veel problemen opgeleverd. We weten dat dit volgend jaar ook een zorgenkindje kan zijn, dus het is nog te vroeg om alles te bevestigen."

"Maar wat ik wel kan zegen, is dat we in vergelijking met vorig jaar maanden voorliggen op ons werk aan de betrouwbaarheid van de motor. Hopelijk heeft dat een positief effect op komend seizoen", aldus de Fransman.

Abiteboul liet ook weten dat een veel strenger regime bij Renault is ingesteld om ervoor te zorgen dat in 2018 de betrouwbaarheid geen probleem zal zijn, zowel voor de motoren als voor het team zelf.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;