Menu
©
Nieuws

Aston Martin huurt oud-medwerker in van Ferrari

9 reacties | 2749x gelezen
18-10-2017 16:00

EvDelft | Andy Palmer, de CEO van Aston Martin, heeft duidelijk laten blijken dat als de omstandigheden juist zijn, zijn bedrijf interesse heeft in de Formule 1.

Bron: TheDrive.com

Het Britse bedrijf is hoofdsponsor van Red Bull in 2018 en de sportwagenfabrikant overweegt in 2021 in te stappen in de Formule 1 als motorleverancier. Deze geruchten worden gevoed nu Aston Martin voormalig hoofd techniek van Ferrair, Luca Marmorini, als consultant heeft aangetrokken.

Marmorini is niet de eerste die van Ferrari vertrekt naar Aston Martin. Elke man of vrouw die naar Warwickshire is gekomen, is volgens Palmer 'een extra stel hersenen om een Formule 1-motor te ontwikkelen'. Het Britse bedrijf heeft al ervaring met Cosworth en Ricardo, twee bedrijven die hun kennis over de Formule 1 hebben aangeboden aan Aston Martin. Aangenomen wordt, dat dit betekent dat Aston Martin echt serieus is in haar terugkeer in de Formule 1.

Racen is voor Aston Martin niet vreemd: het merk doet mee in de lange afstand racerij. Marmorini is ingehuurd als parttime kracht. Hij werkte voor Ferrari tussen 1990 en 1999 en tussen 2009 en 2014.

Christian Horner, de teambaas van Red Bull, liet weten dat zijn team absoluut open staat voor een samenwerking met Aston Martin in de toekomst. Het lijkt erop dat als één en ander inderdaad serieus wordt, de verwachte samenwerking tussen Red Bull en Honda maar voor twee jaar is, en dat in 2021 Aston Martin Red Bull verandert in Red Bull - Aston Martin.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;