Menu
© Red Bull
Nieuws

Renault in 2018 minder conservatief met motor

2 reacties | 1583x gelezen
18-10-2017 09:00

EvDelft | Renault zegt dat het van plan is haar 'te conservatieve' aanpak voor de ontwikkeling van de motoren voor volgend jaar te laten varen.

Bron: F1i.com

Cyril Abiteboul, het hoofd van de Formule 1-afdeling van Renault, zegt dat dat voor Renault wel betekent dat ze op een heel andere manier moeten gaan denken in de toekomst.

Abiteboul: "Door de hele geschiedenis van Renault zijn wij altijd conservatief geweest waar het gaat om de ontwikkeling van de motoren. Het is een handicap. We proberen onszelf uit die filosofie te tillen. Het vereist echter een enorme inspanning omdat we heel anders moeten gaan denken. Daarom komen er nieuwe mensen bij ons bedrijf."

Nieuwe mensen, zoals Marcin Budkowski, die enkele jaren voor de FIA gewerkt heeft. De Pool zal aan het einde van dit seizoen bij Renault beginnen. Abiteboul liet weten dat het heel tegennatuurlijk voelde voor zijn mensen de motoren te ontwikkelen op prestatie en niet op betrouwbaarheid. Uiteindelijk heeft hen dat veel punten gekost. Echter, volgens de Fransman maakt het bedrijf progressie. Volgens hem zijn de sterke prestaties van Red Bull tijdens de laatste paar races een duidelijke indicatie dat het beter gaat.

"Ik denk dat het duidelijk zichtbaar is dat we progressie hebben geboekt. Je ziet dat Red Bull na wat problemen in het begin van het seizoen nu wellicht de beste auto van het veld is. Misschien niet overal, afhankelijk van het circuit kunnen ze een nadeel hebben van 2 tot 4 tienden, maar ik denk dat het wel klopt. Ze hebben wat minder vermogen dan de rest, maar toch krijgen ze het voor elkaar te winnen", aldus Abiteboul.

"Het is eigenlijk niet anders dan toen we met hen vier wereldtitels wisten te winnen in de tijd van de V8. We hadden niet de beste motor van het veld, maar samen wisten we toch het beste pakket neer te zetten. Ja, er is een klein nadeel van onze motor ten opzichte van de rest. De motorregelementen blijven gelijk hoewel er wat strenger gekeken gaat worden naar het verbranden van olie. Maar daar zijn we absoluut niet mee bezig. Het staat niet in de reglementen. En ja, zoals is al zei is het onze stijl aan de conservatieve kant van de lijn te blijven. Misschien een beetje te veel, soms", aldus Abiteboul.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Jan1947
Silver Member

Ik herinner me een verhaal uit de jaren 80 van een bekende Duitse motortuner. De chef ontwikkeling kwam de eigenaar trots vertellen dat er op de testbank dat jaar nog nooit een motor geploft was. Waarop die eigenaar in woede ontstak en riep: Op de testbank horen motoren te ploffen!!! Minstens de helft. Hoe weet je anders waar de grens ligt????
Misschien heeft Cyril dat verhaal nooit gehoord.

0 18-10-2017 09:20:08
bvonk
Moderator

Ben toch vooral benieuwd wat McLaren volgend jaar gaat doen met de Renault motor en dan ook ten opzichte van RBR en het Renault F1 team.

0 18-10-2017 18:33:48
;