Menu
©
Nieuws

Yusuka Hasegawa: "Honda was te ambitieus bij terugkeer"

0 reacties | 1536x gelezen
18-10-2017 08:00

EvDelft | Yusuke Hasegawa laat weten dat Honda te ambitieus was bij haar terugkeer in 2015 in de Formule 1 als motorleverancier van McLaren.

Bron: ReadMotorSport.com

Honda bereidt zich voor op de laatste vier races met McLaren, een samenwerking die eind dit seizoen wordt stopgezet. Het team uit Woking gaat volgend jaar verder met Renault, na drie vruchteloze jaren met Honda. De succesvolle samenwerking tussen de twee partijen in de jaren '80 en '90 kon in de moderne tijd niet worden herhaald. Een paar vijfde plaatsen in 2016 is het beste wat het team in drie jaar heeft kunnen laten zien.

De Japanse motorleverancier zal in 2018 met Toro Rosso in zee gaan, maar Hasegawa liet weten over de mislukte hereniging met McLaren, dat Honda na zeven jaar afwezigheid eigenlijk nog helemaal niet klaar was voor een terugkeer in de Formule 1.

Hasegawa: "De verwachtingen van Honda waren zo, zó hoog. Dat was onze grote fout. We waren te ambitieus en om eerlijk te zijn waren we in 2015 niet klaar. Maar Honda geeft niet op en daarom willen we de Formule 1 niet verlaten."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;