Menu
© Honda
Achtergrond

Veel geschreeuw en weinig wol: het verhaal van Honda en McLaren (deel 9)

0 reacties | 5069x gelezen
18-10-2017 00:01

EvDelft | Na bijna 3 seizoenen met niet echt geweldige prestaties, interne strijd en veel teleurstellingen, heeft McLaren besloten de relatie met motorleverancier Honda te beëindigen aan het eind van dit jaar.

Bron: ESPN.com

Naar aanleiding van de beëindiging van de samenwerking, is het intessant eens terug te kijken wat er allemaal is gebeurd. Vanaf het eerste hoopvolle optimisme na het tekenen van de contracten tot de bittere walging tijdens het derde seizoen.

Erop of eronder.
De druk stond er dan ook vol op voor 2017. De motor werd door Honda volledig herzien en de Japanners waren optimistisch dat het goed zou komen. Toen in februari de MCL32 het levenslicht zag, zette Yusuke Hasegawa een - volgens hem - realistisch doel: deze motor moest net zo goed zijn als de motor van Mercedes van 2016.

Hasegawa: "Natuurlijk willen we de beste zijn. Op dit moment is Mercedes dat. We weten echter niet hoe goed ze precies zijn maar ik heb het idee dat we niet ver op hen achter liggen ten opzichte van waar zij eind vorig jaar waren. Ik denk dat we aan het begin van het seizoen een stuk kunnen inlopen."

Maar toen de eerste testkilometers verreden werden, ging het net zo slecht als twee jaar geleden. Niet alleen was de betrouwbaarheid zwaar onder de maat, maar ook was de motor qua prestaties slechter dan die van het jaar ervoor.

Hasegawa: "Natuurlijk wisten we wat de prestaties van onze motor waren, maar we wisten niet wat de andere teams presteren zouden. Dus wat dat betreft zijn we wel geschrokken en het is voor ons nu te veel om te verwachten dat we in Melbourne een goed resultaat zullen behalen. We hadden echter niet verwacht dat we zo vreselijk veel verschillende problemen tegen zouden komen."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;