Menu
© Toro Rosso
Geruchten

Daniil Kvyat wellicht terug voor maar één race

1 reactie | 2145x gelezen
17-10-2017 20:00

EvDelft | Daniil Kvyat zal tijdens de Grote Prijs van Amerika weer in actie komen, na twee races aan de zijlijn te hebben toegekeken.

Bron: F1i.com

Maar geruchten willen dat de Rus wellicht alléén voor de Grote Prijs van Amerika terugkeert - voor één race, dus. De suggestie is dat zijn toekomst voor de lange termijn nog niet is vastgelegd. Kvyat werd van de bank gehaald door Toro Rosso omdat Pierre Gasly in Japan de finale rijdt van de Super Formula omdat Honda - de motorleverancier volgend jaar voor het Italiaanse team - hoopt dat hij daar de titel kan pakken.

Omdat Carlos Sainz vanaf de Grote Prijs van Amerika voor Renault rijdt, zat Toro Rosso opeens zonder coureurs. Daardoor is Kvyat weer opgeroepen, met als teamgenoot Brendon Hartley. Het werd algemeen aangenomen dat Hartley voor één race opgeroepen zou zijn en dat Gasly vanaf de Grote Prijs in Mexico, volgende week, naast Kvyat zou rijden.

De nieuwste geruchten willen nu dat de laatste drie races gereden worden door Gasly en Hartley, afhankelijk van hoe goed de Nieuw Zeelander presteert op Austin.

Boris Shulmeystera, de Russische motorsport promotor, vertelde aan Championat: "Ik weet niet precies hoe de politieke spelletjes in de Formule 1 gaan, maar afgaand op de geruchten zou ik me zorgen maken, als ik Daniil was. Het is jammer dat een coureur met zijn talent van het senior team terug is gezet naar het junior team en nu helemaal aan de kant wordt gezet. Ik hoop dat ik het mis heb."

Uiteindelijk ligt de beslissing bij Dr. Helmut Marko, de adviseur van het team. Hij zou kunnen beslissen dat Hartley in Mexico tegen Gasly mag rijden, waardoor in vier races tijd Kvyat maar één keer heeft mogen rijden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Jan1947
Silver Member

Leuke foto. Ik vind de persoon links mooier dan de rechtse :-)

0 18-10-2017 09:22:19
;