Menu
© McLaren
Nieuws

Honda is niet blij met Fernando Alonso

0 reacties | 2084x gelezen
17-10-2017 18:03

EvDelft | Yusuke Hasegawa, het hoofd van de afdeling Formule 1 van Honda, heeft laten weten dat er mensen binnen Honda zijn die hebben laten weten niet blij te zijn met de houding van Fernando Alonso, maar dat hij zelf wel kan begrijpen waarom die zich zo opstelt.

Bron: PlanetF1.com

De Spanjaard heeft zich erg veel uitgelaten over de onmogelijkheid van Honda een goede motor te leveren en de constante problemen met de betrouwbaarheid hebben geleid tot radioberichten die op zijn zachtst gezegd geen complimenten zijn aan het Japanse bedrijf. McLaren heeft er inmiddels voor gekozen van Honda te scheiden en verder te gaan met Renault. Een beslissing die niet veel twijfel oproept over wat Alonso volgend jaar zal gaan doen.

Hasegawa: "Fernando heeft ons altijd onder druk gezet. Als de auto slecht ging, nam hij geen blad voor de mond en liet hij weten dat hij niet blij was. Hij is een goede kerel en hij voelde zich waarschijnlijk beschaamd dat hij mij op mijn nummer heeft gezet. Maar hij moest het doen. Uiteindelijk wil hij dat alles goed loopt. En daarom schaam ik mij zo."

Maar Hasegawa kan de woede begrijpen en heeft zich niet van de wijs laten brengen door de berichten uit Sakura: "Dat doet me neits. Alonso bekritiseerde ons omdat wij niet goed presteren. Hij had alle recht dat te doen. Het is duidelijk dat er mensen zijn bij Honda die daar niet blij mee zijn maar voor mij is het geen probleem."

"Professioneel gezien zijn er veel problemen want hij was nooit blij en het is moeilijk met hem een goede samenwerking aan te gaan. Maar coureurs zijn erg emotioneel en je moet begrijpen waarom ze zich gedragen zoals ze doen. Als we de beste auto hadden, zou hij dan blij zijn? Ja, en daarom mogen wij niet klagen", aldus de Japanner.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;