Menu
© Huffington Post
Nieuws

Bernie Ecclestone zegt niet meer welkom te zijn bij de races

1 reactie | 1928x gelezen
16-10-2017 18:00

EvDelft | Bernie Ecclestone, voormalig CEO van de FOM, zegt dat de nieuwe eigenaren, Liberty Media, niet willen dat hij nog verschijnt bij de races. Dat verklaart ook waarom hij zo weinig gesignaleerd is tijdens het Formule 1-seizoen van 2017.

Bron: Crash.net

Ecclestone heeft 40 jaar aan het roer gestaan van de Formule 1, tot hij eind januari het stokje overdroeg aan Liberty Media. En die hebben een compleet nieuw team samengesteld. De Amerikaan Chase Carey is nu CEO en werkt samen met Sean Bratches (commercieel directeur) en Ross Brawn (technisch directeur).

Ecclestone werd bevorderd tot 'voorzitter emeritus'. Hij is pas bij een paar races gesignaleerd. de 86 jaar oude Brit beweert dat Liberty hem niet meer in het paddock wil zien.

Bernie: "Chase stuurde één van de dames op mij af dat ze maar drie kantoren krijgen toegewezen van de circuit-eigenaren. En deze drie kantoren worden allemaal door hen gebruikt. Feitelijk willen ze mij dus niet zien. Het had net zo makkelijk geweest mij dat gewoon te vertellen. Hoe dan ook, ik heb ernaar geluisterd."

Liberty is bezig met het uitwerken van plannen om de Formule 1 nieuw leven in te blazen. Echter, Ecclestone is van mening dat er te weinig gebeurt. Carey heeft, aldus Bernie, kennelijk onderschat hoe moeilijk het zou zijn de sport te besturen.

Bernie: "Ze hebben, voor zover ik kan niet, nog niets gedaan. Ze zeiden dat ze niet wilden praten maar handelen. Ze zeiden altijd dat ik eerst praatte voordat ik wat deed. Dat is niet waar, ik regelde alles in stilte. En zij praten alleen maar."

"Ze willen bijvoorbeeld zes races in Amerika. Als ik zegt dat ik iemand de volgende keer dat ik hem zie, hem in zijn gezicht sla, kun je er vanuit gaan dat ik dat ook doe. Chase heeft heel veel ideeën over wat er gedaan moet worden, maar het is kennelijk niet zo simpel als hij dacht, nu hij het moet doen. Ik heb wel met hem te doen", aldus Ecclestone.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Ik heb hem ook heel erg gemist. Maakte me ook zorgen om hem. Hij zal toch niet ..............? Maar neen, daar is-ie weer, multimiljardair en irritant blèrend als een verwend kind.

0 17-10-2017 09:01:27
;