Menu
© McLaren
Nieuws

Fernando Alonso reageert op woorden van Nico Rosberg over carrière

3 reacties | 1980x gelezen
16-10-2017 12:00

EvDelft | Ondanks dat hij al vier jaar geen race gewonnen heeft, laat Fernando Alonso weten dat hij geen spijt heeft van de keuzes die hij heeft gemaakt in zijn Formule 1-carrière.

Bron: F1i.com

Regerend wereldkampioen Nico Rosberg liet van de week in Japan weten dat Fernando Alonso zelf schuldig is aan het feit dat hij sinds 2006 geen wereldtitels meer heeft behaald. Echter, de Spanjaard is het daar niet mee eens. Hij zegt dat hij op basis van de kennis die hij op dat moment had, de beste keuzes gemaakt heeft.

"Ik heb geen spijt van de keuzes die ik heb gemaakt. Ik heb het vaak gezegd: 'Ja, dit is de best, meest logische keuze'. Helaas heb ik geen kristallen bol", aldus Alonso.

De tweevoudig wereldkampioen vergeleek het lot van zijn vorige beslissingen wat anderen in hun carrière hebben meegemaakt: "Wat er bij mij gebeurde is vergelijkbaar met wat er met Michael Schumacher gebeurde bij Mercedes. Dat ging ook niet als gepland. Of Lewis Hamilton, die in zijn eerste jaar bij Mercedes ook geen geweldig seizoen had."

"Ik ben er trots op dat ik gereden heb voor Renault, McLaren en Ferrari. Toen ik bij die teams kwam, werd ik nooit bekritiseerd. Niemand vond dat ik een slechte keuze had gemaakt. Achteraf is het niet zo gelopen als ik had gehoopt, maar ik ben trots op wat ik heb gedaan", aldus Alonso.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

arts3
Silver Member

Alonso was bijna 3x wereldkampioen.De laatste wedstrijd in 2011,werd hem de kans op zijn 3e kamploenschap ontnomen door de Rus Vitaly Petrof.Door een te vroege pitstop kwam Fernando achter Petrov terecht,die hem maar niet liet passeren.Petrof heeft daarna nog bij Caterham gereden,waarna hij uit de formule 1
Is verdwenen.

2 16-10-2017 17:13:03

Het was nochtans het volste rechte van Petrov om Alonso achter zich te houden. Het ging om een positie.

16-10-2017 17:23:31
Sicko
Gold Member

In die race bleek ook dat Alonso niet de wonderboy was, die men van hem had gemaakt. Met een snellere wagen kon hij Petrov niet voorbij komen. Daarnaast, wat ik al eerder heb genoemd, hij heeft uitstekende keuzes gemaakt, hij ging steeds voor het grote geld.

16-10-2017 17:27:31
;