Menu
© Ferrari
Nieuws

Sebastian Vettel vindt Kimi Räikkönen zijn beste teamgenoot ooit

5 reacties | 1170x gelezen
16-10-2017 11:00

EvDelft | Het is algemeen bekend dat Sebastian Vettel een licht ontvlambare persoonlijkheid heeft en dat komt vooral naar voren op de baan: hij is op zondag vaak genoeg te horen op de boordradio.

Bron: TheDrive.com

Zijn intensiteit en competitiviteit schakelen in wanneer hij in de auto stapt en hij gaat voor niemand opzij, ook niet voor zijn eigen teamgenoten. Dat heeft hij in het verleden bewezen met Mark Webber bij Red Bull, en nu ook weer bij Ferrari met Kimi Räikkönen. Echter, Vettel beweert dat zijn huidige teamgenoot bij Maranello zijn favoriete teamgenoot is.

"Het is absoluut veel eenvoudiger wanneer je samenwerkt met iemand die je respecteert. Weet je, vaak maken mensen dingen veel gecompliceerder dan ze werkelijk zijn, vooral in de Formule 1. Het is dus fijn dat ik kan samenwerken met iemand die zegt wat hij bedoelt. Wat dat betreft is Kimi de beste teamgenoot die ik ooit heb gehad. Hij is recht voor zijn raap. Ik kon overigens ook goed overweg met Daniel Ricciardo", aldus de viervoudig wereldkampioen.

De koele Fin met zijn directe aanpak helpt Ferrari met haar uiteindelijke doel: races winnen. Sebastian heeft in het verleden al eens gezegd dat er nooit problemen zijn geweest tussen hem en Kimi: "Ik kan niet voor anderen spreken, maar Kimi en ik hebben elkaar het hele jaar bestreden op de baan."

"Met Mark Webber was het heel anders. We hadden constant ruzie. Natuurlijk is daar een generatiekloof, dus we kunnen nooit echt goede vrienden worden. Maar zo is het nou eenmaal", aldus de Duitser.

Tevens legt Vettel uit dat de afgelopen drie jaar - ondanks het gebrek aan resultaten - zijn beste drie jaar in de Formule 1 zijn: "Ik ben blij en ik ben vereerd voor Ferrari te mogen rijden. Maar ik wil wel winnen. Zet ik geluk af tegen succes? Waarschijnlijk niet. Maar wat mij blij maakt is als ik kan uitstappen en zeggen dat ik alles gedaan heb om te kunnen winnen en dat ik blij ben met mijn eigen prestaties. Ik vind het erg fijn dat ik het team achter mij heb en dat we allemaal samenwerken als één team."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Binatang
Silver Member

Tuurlijk !
Iedereen die de nummer 2 status accepteerd is ook mijn allerbeste teammaat. hahahahahaha

2 16-10-2017 12:34:43

Dat is precies wat ik dacht... :)

16-10-2017 13:57:16
cajos
Bronze Member

Ja en Kimi heeft geaccepteerd dat hij tweede rijder is anders zou Vettel weer vervallen in die licht ontvlambare persoonlijkheid met zijn schelden en klagen over de boordradio.

16-10-2017 14:35:22
bvonk
Moderator

Persoonlijk zag ik liever Vettel vs Ricciardo. Maar die tijd wil Vettel waarschijnlijk snel vergeten.

0 16-10-2017 16:01:08
Sicko
Gold Member

"Licht onvlambare persoonlijkheid" is meer een onbeheerst puberaal gestoord gedrag. Zo'n uiterst irritant blèrend kinder als het zijn zin niet krijgt.

Ik ben het volledig eens met de eerdere posters dat Räikkönen zich in zijn rol van tweede rijder heeft geschikt. Wat een waardeloos figuur ben je dan. En Vettel noemt dat een "vriend". Puig!

Webber kreeg duidelijk minder materiaal dan Vettel van RBR en daar zou je best pissig om kunnen zijn, omdat RBR dat tegensprak. En wat werd Vettel door Ricciardo overklast, dat was niet eens zo'n wereldprestatie gezien Vettel's bepekringen.

Jaja, zijn "beste 3 jaren in de F1". 3x 40 = 120 miljoen Dollar toucheren zonder dat je daar wk voor schijnt te hoeven worden van Ferrari. Sukkels!

0 16-10-2017 17:23:42
;