Menu
©
Achtergrond

Veel geschreeuw en weinig wol: het verhaal van Honda en McLaren (deel 7)

9 reacties | 6551x gelezen
16-10-2017 00:51

EvDelft | Na bijna 3 seizoenen met niet echt geweldige prestaties, interne strijd en veel teleurstellingen, heeft McLaren besloten de relatie met motorleverancier Honda te beëindigen aan het eind van dit jaar.

Bron: ESPN.com

Naar aanleiding van de beëindiging van de samenwerking, is het interessant eens terug te kijken wat er allemaal is gebeurd. Vanaf het eerste hoopvolle optimisme na het tekenen van de contracten tot de bittere walging tijdens het derde seizoen.

De media keren zich tegen Honda.
Na een teleurstellende eerste helft van het seizoen 2015, werd de druk op Honda tijdens de Grote Prijs van Italië immens. De motor had nog altijd veel te weinig vermogen en was zeer onbetrouwbaar. McLaren had het op Spa-Francorchamps moeilijk en ook tijdens de kwalificatie op Monza kwam het team niet uit de verf. Dat leidde ertoe dat de Britse media de vraag stelden aan Yasuhisa Arai of hij al zijn verontschuldigingen had aangeboden aan Jenson en Fernando.

"Ik spreek altijd met beide coureurs", liet hij weten, waarna hij op vragen voor nog meer excuses antwoordde met: "Waarom? Waarom?"

Een paar weken eerder werd Arai nog door de mangel gehaald vanwege zijn woorden dat de prestaties van de motoren van Honda gelijk waren aan die van Renault - op Honda na de slechtste motor in het veld in 2015. Arai liet toen weten: "Ik spreek met andere ingenieurs van andere teams en het verschil in vermogen is niet zo groot. Misschien zijn we zelfs beter dan Renault. Ik ken de cijfers niet precies."

Arai kreeg ook weinig hulp van teambaas Éric Boullier, die tijdens de persconferentie waarin dit plaatsvond ook aanwezig was. Boullier keek meer verbaasd over wat er gezegd was. Ondertussen bleven de prestaties van Honda zwaar onder de maat.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;