Menu
© Pirelli
Nieuws

6 stoeltjes vrij voor 2018: wie gaat waar naartoe? (deel 3)

0 reacties | 1550x gelezen
15-10-2017 10:00

EvDelft | Sinds de aanscherping van de eisen van de FIA voor het verkrijgen van de benodigde superlicentie voor de Formule 1, wordt het moeilijker voor de Formule 1-teams een coureur te vinden.

Bron: TheJudge13.com

Er zijn op dit moment pas 14 van de 20 plekjes definitief in de sport. Er zijn dus nog zes stoeltjes officieel vrij. In deze miniserie kijken we naar welke teams dat zijn en wie de meeste kans maken.

Team: Williams.
Aantal beschikbare plekken: 1.

Felipe Massa heeft duidelijk laten weten dat hij in de Formule 1 wil blijven na afloop van dit seizoen. Tot aan zijn ongeluk in Bakoe in ronde 22 (hij reed op de derde plek) zou je denken dat hij dat plekje ook zeker verdiende. Hij was duidelijk de betere coureur van de twee.

Niet lang na de gemiste kans op het podium liet Paddy Lowe, de technisch directeur van het team, weten dat Massa 'nog nooit zo goed' had gepresteerd. En dat na 15 jaar Formule 1. Echter, hij heeft ondanks die opmerking Massa nog steeds niet gecontracteerd voor 2018. De geruchten gaan dat Massa bang was dat Fernando Alonso naar Williams zou komen. Maar sinds Bakoe heeft Lance Stroll, in de andere Williams, een serie behoorlijke prestaties neergezet en hij heeft maar twee punten achterstand op zijn mentor.

We moeten niet vergeten dat Massa uit pensioen kwam. Het is dus niet onredelijk dat Williams op zoek is naar alternatieven. Paul di Resta was de invaller voor de Braziliaan tijdens de Grote Prijs van Hongarije, toen die ziek was. Sinds die tijd laat Paddy Lowe weten: "We zullen flink wat veranderingen doorvoeren." Hij laat echter niet weten hoe en wat, en het team lijkt verdeeld te zijn over de beste manier om die veranderingen door te voeren.

Het is dan ook niet vreemd dat Massa graag wil weten daar hij aan toe is, nu zijn thuisrace niet ver weg meer is. Dat is altijd al een goede race voor hem geweest. Op São Paulo wist hij in 13 jaar tijd 2 keer te winnen, 3 keer vanaf de eerste startplek te vertrekken, 1 snelste ronde en 5 podiums te behalen. Hij wil gewoon weten of hij op een mooie manier van zijn fans afscheid kan nemen.

Hij heeft laten weten dat het voor hem Williams is, of niets in de Formule 1. Het is niet duidelijk of dat intuïtie is geweest of niet, maar hij lijkt zich neer te leggen bij wat de uitkomst ook zal zijn. Verder lijkt hij interesse te hebben in de Formule E, die meer en meer gaat lijken op een bejaardentehuis voor Formule 1-coureurs. Misschien kan hij voor Jaguar rijden.

Wie zijn er nog meer kandidaten voor het stoeltje naast Lance Stroll?
1. Robert Kubica, die momenteel flink geëvalueerd wordt;
2. Alex Lynn, die de ontwikkelingscoureur is van Williams én in het bezit is van een superlicentie;
3. Luca Ghiotto, die in augustus op de Hungaroring voor Williams testte;
4. Paul di Resta, de testcoureur die in Hongarije inviel toen Massa ziek was;
5. Jenson Button, maar dat is zéér onwaarschijnlijk;
6. Jolyon Palmer, wiens vader flink wat geld heeft én goede banden heeft met het team (hij heeft er zelf ooit voor gereden).


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;