Menu
©
Nieuws

Veel geschreeuw en weinig wol: het verhaal van Honda en McLaren (deel 6)

0 reacties | 1291x gelezen
15-10-2017 00:01

EvDelft | Na bijna 3 seizoenen met niet echt geweldige prestaties, interne strijd en veel teleurstellingen, heeft McLaren besloten de relatie met motorleverancier Honda te beëindigen aan het eind van dit jaar.

Bron: ESPN.com

Naar aanleiding van de beëindiging van de samenwerking, is het interessant eens terug te kijken wat er allemaal is gebeurd. Vanaf het eerste hoopvolle optimisme na het tekenen van de contracten tot de bittere walging tijdens het derde seizoen.

De werkelijkheid daalt in.
Tijdens de wintertests voor het seizoen van 2015, bleven de problemen van Honda aanwezig. Wederom was het de betrouwbaarheid waar het fout ging. De vraag bleef hoe snel de wagen was, want er was nog niet voluit mee gereden. Ron Dennis bleef ervan overtuigd dat de 'maat nul' motor van Honda - een motor die zo compact was als maar mogelijk was - de beste optie was en wederom was Yasuhisa Arai optimistisch dat alle problemen voordat het circus in de openingsrace van start zou gaan, opgelost zouden zijn.

Arai: "De motor zelf werkt perfect. Het systeem is goed en klaar om te racen. Ik heb nog altijd grote ambities. We hebben alles klaar, zowel de motor als de programmatuur. Ik verwacht in Melbourne geen problemen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;