Menu
© Flagworld.com
Achtergrond

Wie is Brendon Hartley?

2 reacties | 6431x gelezen
14-10-2017 18:00

EvDelft | De Nieuw Zeelander Brendon Hartley zal tijdens de Grote Prijs van Amerika zijn debuut maken in de Formule 1. Zoals Toro Rosso het omschreef is het een kans die hij bijna tien jaar geleden al had moeten krijgen.

Bron: ESPN.com

Hartley werd in 2007 opgenomen in het opleidingsprogramma van Red Bull, samen met een hele groep andere coureurs, waaronder Daniel Ricciardo. Hij reed dat jaar in de Eurocup Formule Renault 2.0 en werd daar kampioen. Hij streed tegen coureurs als Jaime Alguersuari, Charles Pic, Roberto Merhi, Jules Bianchi en Daniel Ricciardo.

In 2008 werd hij bevorderd tot officieel test- en reservecoureur van Toro Rosso én Red Bull. Hij testte twee maal voor Red Bull, terwijl hij racete in de Britse Formule 3. Daar werd hij derde in het kampioenschap, vóór Sergio Pérez en Marcus Ericsson. Collega Red Bull-junior Jaime Alguersuari won de titel en zou het stapje maken naar Toro Rosso, halverwege het volgende seizoen. Hartley ondertussen moest zich tevreden stellen met een rol als test- en reservecoureur in 2009. Die baan deelde hij met Daniel Ricciardo.

Ondertussen had hij het moeilijk in de Formule Renault 3.5, waar hij de teamgenoot was van Ricciardo. Echter, halverwege het seizoen werd hij uit het rijdersprogramma gezet door Red Bull en vervangen door Jean-Éric Vergne, die in 2012 en 2013 voor Toro Rosso zou rijden.

Daniel Ricciardo liet onlangs weten dat hij Hartley één van de moeilijkste tegenstanders vond in dat jaar. Bovendien kwamen ze uit hetzelfde werelddeel, en bovendien testcoureur voor Red Bull. De twee werden vrienden en Hartley liet de Australiër weten dat hij in de voormalige DDR woonde, wat erg zwaar was. De twee hebben elkaar mentaal veel gesteund.

Toen Brendon door Red Bull aan de kant was geschoven, verscheen hij een enkele race in de GP2 en na opnieuw een frustrerend seizoen in de Formule Renault 3.5, verscheen hij in 2012 in het rijdersprogramma van Mercedes voor een test op Paul Ricard. Hij werd derde die dag en zou in 2013 in de simulator zitten voor het Duitse Formule 1-team.

Echter, het leek erop dat hij nooit echt in de Formule 1 zou racen, dus hij richtte zijn aandacht op de sportcars. In 2014 tekende hij een contract met Porsche, waar hij samen met Mark Webber en Tome Bernhard zou rijden. Hoewel hij in de enkelzitters nooit zijn echte potentieel had kunnen laten zien, bloeide hij bij Porsche helemaal op. Het trio won de titel in 2015 en Hartley en Bernhard werden in 2016 vergezeld door Earl Bamber - die in 2015 samen met Nico Hülkenberg de 24 uur van Le Mans won. Het trio won Le Mans in 2016.

De Nieuw Zeelander zal een populaire toevoeging zijn op Austin. Het is een kans waar hij gevoelsmatig eeuwen op heeft gewacht. Harltley is een laatbloeier in vergelijking met anderen uit zijn oorspronkelijke groep van Red Bull junioren. Zijn kans in de Formule 1 is een opmerkelijke kans voor een coureur die bijna tien jaar geleden over het hoofd werd gezien.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Eerste indruk:
Net als Vettel blijkt hij een erectieprobleem te hebben. Het heeft zich naar zijn vinger verplaatst.

0 14-10-2017 18:20:29
pino73
Silver Member

Ben benieuwd zeker Naar wat ze bij Torro Rosso gaan doen wanneer hij voor Kvyat eindigt in zowel qualificatie als race !!! Schat hem zomaar de punten in . Hij heeft immers niks te verliezen

0 14-10-2017 20:18:08
;