Menu
© Mercedes
Nieuws

Lewis Hamilton vindt regels omtrent regenbanden puur onzin

12 reacties | 2481x gelezen
14-10-2017 14:56

EvDelft | Lewis Hamilton heeft er bij de FIA op aangedrongen het aantal sets natweerbanden dat per coureur per weekeinde is toegestaan, uit te breiden. Dit ter voorkoming van een herhaling zoals de tweede vrije training van Japan.

Bron: Crash.net

Die werd getroffen door zware regenval en veel teams besloten geen tijd neer te zetten om zo hun regenbanden te sparen voor de kwalificatie en de race, mochten dat natte sessies worden.

Elke coureur krijgt per raceweekeinde 4 sets intermediates en 3 sets regenbanden toegewezen. Dat staat zo in de reglementen. Maar Hamilton wil die reglementen nu laten veranderen zodat de teams met meer banden komen te zitten waardoor een verregende sessie zoals vrijdagmiddag op Suzuka niet betekent dat er niet gereden wordt.

Hamilton was dan ook de coureur - samen met Lance Stroll - die de meeste ronden reed in de tweede vrije training, die uiteindelijk maar 45 minuten duurde. Beide reden wel vier ronden. De coureur van Mercedes wil meer regenbanden kunnen gebruiken om de teams aan te moedigen ook in de regen te rijden, zodat de fans ook wat te zien hebben.

"Het probleem is die idiote regel want er zitten daar fans de hele dag in de regen en omdat wij maar zo weinig banden hebben, kunnen we niet rijden. De fans kijken dan naar een leeg circuit. Het is beter die paar banden die we hebben niet gebruiken op vrijdag, want wat nou als je dat wel doet en de race is nat? Maar als we meer banden krijgen, kunnen we de fans ook bezig houden. En dat is toch waar het om draait", legde Hamilton uit.

"Al die fans zaten de hele middag in de regen en ze hebben wel drie auto's gezien. Dat is niet eerlijk als je het mij vraagt. Natuurlijk willen de team niet naar buiten, want het levert een risico op maar als we meer banden hadden, zouden we ook meer kunnen rijden. Dat is mijn gevoel. Het is een heel, heel idiote regel en ik vind dat die geschrapt moet worden. Of de fans moeten hun geld terug krijgen", besloot een duidelijk geagiteerde Lewis.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;